Luumu kuuluu suosikkimakuihini leivonnassa - eikä tosiaankaan vain jouluna.
Kaikkien omenanmakuisten leivonnaisten jälkeen tehdään siis luumupiirakka, joka mahdollistaa herkuttelun myös erikoisruokavaliota noudattaville; piirakka kun on gluteeniton ja maidoton, ja maistuu silti varmasti kaikille. Kardemumma antaa kivaa makua kuohkeaan pohjaan, ja pehmeä luumumarmeladi on koko piirakan sydän.
4 munaa
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kardemummaa
200g kasvirasvaa
500 g luumusosetta tai -hilloa
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi sitten joukkoon keskenään sekoitetut
kuivat aineet varovasti nostellen.
Kaada lopuksi joukkoon sulatettu rasva.
Tätä vaihetta on havainnollistettu
Porkkana-omenapiirakan ohjeessa.
Siivilöi sitten joukkoon keskenään sekoitetut
kuivat aineet varovasti nostellen.
Kaada lopuksi joukkoon sulatettu rasva.
Tätä vaihetta on havainnollistettu
Porkkana-omenapiirakan ohjeessa.
2. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille,
levitä tasaiseksi ja pursota luumusose
raidoiksi taikinan päälle.
Paista piirakkaa 200 C:ssa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti