maanantai 6. syyskuuta 2010

Wanhanajan vaniljakastike

Valmiit vaniljakastikkeet ovat oikotie onneen, mutta onko itse tehdyn voittanutta? Kun se vielä valmistetaan "kuin silloin ennen"; wanhanajan vaniljakastikkeessa käytetään rehellistä kermaa ja aitoa vaniljaa.


3 dl kermaa
2 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1 muna
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1½ tl luontaista vanilja-aromia


Sekoita teflonpintaisessa kattilassa kylmät kerma ja maito, perunajauho, muna ja tavallinen sokeri. Kuumenna seosta koko ajan kierrevispilällä sekoitellen kunnes seos alkaa saostua. Älä keitä seosta vaan ota kattila ajoissa pois hellalta.

Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten joukkoon vaniljasokeri ja -aromi. Sekoita hyvin ja tarjoile vaikka heti. 

Kastike säilyy jääkaapissa pari päivää.

2 kommenttia: