Alavalintaani lienee kiittäminen siitä, että mulla on ilo törmätä erilaisiin valmistuotteisiin, joista voi ammentaa ideoita Onnelan keittiössä sovellettaviksi "tein iha ite" -herkuiksi. Viimeisimmäksi maistelin Fazerin ihanaa valkosuklaa-puolukkakakkua, joka sytytti kipinän valmistaa tuotteesta oma kotoinen versio.
Ihan samanlaiseen lopputulokseen "mallikappaleen" kanssa ei päästy eikä ole tarkoituskaan, mutta monia yhdistäviä tekijöitä kyllä löytyy; muromainen pohja ja mehevä puolukkainen täytekerros sen päällä, täyteläinen valkosuklaamousse ja valkosuklaalastujen ja puolukoiden viimeistelemä pinta.
Pohja:
185 g Wilhelmina-keksejä (1 pkt)
50 g voita
Puolukkatäyte:
200 g puolukkahilloa
1 dl puolukoita
2 liivatelehteä
Valkosuklaamousse:
5 dl kevytvispiä
300 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1 rkl vettä
(sokeria niin halutessa)
Koristelu:
100 g valkosuklaata
Kuivattuja puolukoita
1. Valmista keksipohja tämän ohjeen mukaisesti.
Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
Huomaa, että Wilhelminat ovat itsessään aika rasvaisia, eikä voita siksi
Huomaa, että Wilhelminat ovat itsessään aika rasvaisia, eikä voita siksi
laiteta yhtä paljon kuin esimerkiksi tavallisia kaurakeksejä käytettäessä.
2. Kuumenna hillo kattilassa. Sulata joukkoon liivatelehdet
(muista, liotus kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista kuivaksi).
Sekoita hyvin ja kaada keksipohjan päälle jättäen reunat tyhjiksi.
Ripottele pinnalle puolukat ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
3. Vatkaa vispi kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sulata sitten valkosuklaa, katso tarvittaessa ohje.
Sekoita valkosuklaa varovasti nostellen vaahdon joukkoon.
5. Kuumenna vesitilkka mikrossa kiehuvaksi ja sulata siihen jälleen liotetut
liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana valkosuklaavaahdon joukkoon.
Sekoita hyvin.
6. Kaada massa vuokaan puolukkatäytteen päälle.
Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään
(kuitenkin vähintään neljä tuntia).
Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään
(kuitenkin vähintään neljä tuntia).
7. Irrota hyytynyt kakku vuoastaan teräväreunaisen veitsen avulla
ja nosta tarjoilualustalleen.
8. Rouhi valkosuklaasta lastuja - tässä juustohöylä on kätevä apu.
Jos haluat hienompijakoista, käytä raastinrautaa.
9. Viimeistele koristelu ripottelemalla pinnalle kuivattuja puolukoita.
Hätätapauksessa karpalotkin käy. Pakastemarjoja en suosittele, sillä
sulaessaan ne laskevat väriä ja se ei ole estetiikan kannalta suotavaa.
Kuivattuja marjoja löytyy paitsi isompien marketien valikoimista,
myös esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupasta,
täältä, 50 g pussi maksaa 3,49 €.
Kuivatut puolukat sopivat erinomaisesti myös muuhun leivontaan
ja toki naposteltavaksi ihan sellaisenaan. Aito tuote Suomen luonnosta =)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti