sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Frödinge Suklaamoussekakku


"Ole Hyvä ja Nauti kahvin kanssa tai jälkiruuaksi meidän parhaimmasta
moussekakusta.Leivoimme mehukkaan suklaakakkupohjan
jonka peitimme paksulla kerroksella pehmeää ja täyteläistä suklaamoussea.
Kaiken kruunaavat kesäiset vadelmat joita on runsaasti ja suklaiset herkut.
Ihanaa kun haluat helliä itseäsi tai tarjota ystävillesi." Joskus on mukavaa testata valmiita leivonnaistuotteita ja laittaa kokeilu uteliaisuuden ja helpommalla pääsyn piikkiin. Valmistuotteista voi myös joskus ammentaa ideoita toteutettavaksi omassa keittiössä.

Viimeisimmäksi huomioni kiinnitti melko lailla uusi tuote, Frödingen suklaamoussekakku, joka kieltämättä  näytti sen verran herkulliselta, että se oli pakko napata kärryyn ja kuljettaa kassalle asti. Toki tulee jo hankintavaiheessa muistaa, että pakkauksessa olevaan tuotekuvaan ei voi sokeasti luottaa, sillä myyntipakkauksen kuvanhan on tarkoitus olla mahdollisimman houkutteleva ja tällä tavoin paremmin myyvä. Niitäkin esimerkkejä on nähty runsaasti, joissa tuotekuva on johtanut asiakasta harhaan enemmän kuin röyhkeästi.


Tässä tapauksessa kuitenkin kaikki kuvassa näkyvät elementit löytyivät myös pakkauksen sisältä ja näin ollen kakku suorastaan kutsui maistamaan itseään. Hetki piti kuitenkin vielä malttaa, sillä ohjeen mukainen sulatusaika kakulle oli huoneenlämmössä 2,5 tuntia (jääkaapissa 3,5 tuntia). Itse kyllä arvioisin sulatusajaksi riittävän tuon kaksikin tuntia, riippuen hieman huoneen lämpötilasta (kesähelteillä sulaa varmasti vielä nopeammin). Huomaathan, että kakkua suojaava muovivuoka tulee poistaa kakusta ennen sulatusta.


Kakun leikkaamisesta tein sellaisia huomioita, että se onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetulla veitsellä ja silloin, kun kakku on vielä sisältä hieman kohmeinen. Jos haluat siistejä paloja kahvipöytään tarjottavaksi, kannattaa veitsi huuhdella aina yhden palan leikkaamisen jälkeen.

Ensimmäinen lusikallinen hurmaa täysin. Unelmanpehmeä kakkupohja ja täyteläinen suklaamousse vievät kielen mennessään. Kaiken kruunaa ihanan raikas vadelmakastike sekä kokonaiset, vielä hieman kohmeiset marjat, joita päällä on runsaasti kera tummasuklaalastujen. Vadelmainen päällys tasapainottaa mukavasti suklaisen osuuden makeutta ja näin ollen kokonaisuus on herkullisen tasapainoinen ja sen verran viettelevä, että kakkua voi helposti ottaa makeannälkäänsä toisenkin palan.

Kakkua sulamaan otettaessa tulee muuten muistaa sellainen asia, että sula kakku ei kestä koossa hirveän hyvin - siksi kehotan tarjoamaan kakun mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on sulanut.

Pakastekakkukammoa muinoin kokeneelle kokemus suklaamoussekakusta oli "käänteentekevä" ja herätti ajatuksen siitä, miten paljon pakastekakut ovat vuosien varrella kehittyneet parempaan suuntaan. Pakastekakun tarjoaminen kahvipöydässä ei ole enää vain keino selvitä tarjoiluista helpommalla, vaan sillä voi oikeasti tarjota vierailleen mieleenpainuvan makuelämyksen.

Kakku sopii erinomaisesti vaikkapa "tyttöporukalla" nautittavaksi tai miksei itsellekin suklaanhimon tyydyttämisen ensiavuksi - jäisestä kakusta voi terävällä veitsellä leikata vaikkapa palan kerrallaan sulamaan herkuttelua varten. Kakku on myös loistava hätävara ja se säilyy pakkasessa parasta ennen -päiväykseen asti mahdollisia yllätysvieraita varten. Jos säilyy ;) 

Onnela suosittelee!

1 kommentti:

 1. Hei!

  Kiitos kirjoituksestasi ja kehuistasi! On ilo kuulla, että Frödinge-kakku on maistunut :)

  Linkitimme tekstisi Frödingen Facebook-ryhmään, jonka löydät osoitteesta http://www.facebook.com/FrodingeSuomi

  Ystävällisin terveisin
  Frödingen puolesta

  Tiina,
  Frödinge-ryhmän ylläpitäjä

  VastaaPoista