torstai 9. syyskuuta 2010

Jyväjemmarin puolukkapiirakka

Lupasin käyttää tämän kuun leivonnaisissa erilaisia viljoja. Nyt lunastetaan taas tuota lupausta; jyväjemmari kätkee tällä kertaa piirakkaan ruista.

Täyteläinen mascarpone ja kirpsakka puolukka täydentävätkin toisiaan ihanasti, mutta kevyemmän vaihtoehdon saat käyttämällä vähärasvaista tuorejuustoa. Muuten piirakka onkin tavallista marjapiirakkaa terveellisempi vaihtoehto rukiista peräisin olevan kuitulisänsä vuoksi.

Pohja: Rukiinen murotaikina

Täyte:
1 prk mascarponejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

3 dl puolukoita
2 rkl perunajauhoja


1. Valmista taikina ohjeen mukaan.
Painele se sitten piirakkavuoan pohjalle (halk. 27 cm)
ja tee myös hieman reunoja.


2. Sekoita kulhossa perunajauhot puolukoihin.
Lisää puolukat pohjan päälle.


3. Vispaa täytteen ainekset sekaisin ja kaada marjojen päälle.

Paista 200 C:ssa noin 35 minuuttia.


Itse käytin tällä kertaa täytteenä vähemmän mascarponea
ja enemmän munaa (halusin hieman keventää täytettä) joten
siksi pintakin ruskistuu helpommin

Vaaleapintaisen piirakan saat ohjetta noudattaen
ja paistamalla piirakan uunin alaosassa.

Voit myös käyttää miedompaa lämpöä, 175 C,
ja paistaa vastaavasti hieman pitempään, noin 45 minuuttia.
Tämäkin estää pinnan ruskistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti