Onnela-info

Blogin nimen takana on Onnela-niminen pieni tilkku maaseudun rauhassa.Onnelan omistaa ja blogia kirjoittaa "reilu parikymppinen" nuori nainen Luumäeltä. Viralliselta ammatiltani olen kotitalousyrittäjä, mutta tällä hetkellä ansaitsen leipäni palvelualalla.

Perheeseemme kuuluu minun itseni lisäksi avomieheni sekä puolitoistavuotias poikamme. Lisäksi meiltä löytyy lauma karvaisia kavereita; kasvatan pienimuotoisesti marsuja roduissa teddy ja rex. Lisäksi tallissa hörisee lämminverinen, tumma ja tulinen, kaviojalkainen herrasmies. Haaveissa olisi vielä oma koiruus, kunhan vaan joskus saadaan tilaa ja aikaa sellaiselle. Vielä kaukaisempana unelmana siintää myös oma suomenhevonen, "ehkä sitten eläkkeellä"...

Olen aina rakastanut leipomista, innostus alkoi jo hyvin pienenä tyttönä, kun leivoin mokkapaloja ja unelmatorttuja sekä tietysti pullaa äidin kanssa. Yläasteella halusin kaikki valinnaiset kotitaloustunnit ja taisipa opettajakin tuolloin sanoa, että minun kannattaisi harkita leipomista ihan ammattinakin.

Yläasteelta en kuitenkaan suoraan siirtynyt ammattitutkintoa opiskelemaan eikä lukiokaan innostanut, joten talouskouluun kävi tieni. Siellä leivontainnostus roihahti liekkeihin, mutta halusin oppia jotain muutakin leivonnan ohella; tie vei opiskelemaan kotitalous- ja kuluttajapalveluja, jonka opinto-ohjelmaan leipomisen lisäksi kuuluvat vahvasti ruuanlaitto, puhtaanapito sekä muut koti- ja suurtalouksissa tarvittavat palvelut. Hymy suupielessä muistelen, kuinka harjoituskeittiöstä livahdin salaa leipomon puolelle, pistin kylmän rauhallisesti kakkutaikinan pyörimään ja ilmoitin opettajalle että minä en keitä, minä leivon! :D

Rakkaus leipomiseen jäi ja sitä on vuosien varrella tullut tehtyä enemmän ja vähemmän. Nykyisessä kodissani on iso keittiö ja hyvät tilat leipomiseen ja siksi sitä tulee harrastettua usein. Edellisen kotini pieni keittiö ja muutenkin pienet paisto- ja säilytystilat toivat pakosti malttia jauhojen pyörittelyyn  (vaikka siis ihana koti olikin). Mutta nyt taas jauhot pöllyää!

Työhistoriaa minulla on leivonta- ja ruuanvalmistusalalta runsaasti; olen työskennellyt niin leipomotyöntekijänä kuin kokkinakin. Nämä tukevat koulutustani ja antavat minulle hyvät valmiudet tuottaa monipuolisia herkkuja vahvan ammattitaidon tuomalla varmuudella - siitä on toki etua myös kotioloissa touhutessa.

Omaan blogiin päädyin halussani näyttää tekeleitäni muillekin. Lisäksi kehittelen paljon omia reseptejä, joita tahdoin jakaa muiden kotileipureiden kanssa. Myös muiden upeat kakku- ja leivontablogit innostivat ja löivät naulan arkkuun; oma leivontablogi oli saatava! Onnelasta on siis minun paikkani tuoda julki kotikeittiöni tapahtumia ja tuotoksia.

Blogini tarkoitus on tarjoilla ensisijaisesti makeita leivonnaisia, kuten piirakoita, leivoksia ja täytekakkuja, mutta välillä syntyy myös suolaisia tuotoksia ja muutakin jauhopitoista. Suurin osa leivonnaisista on ns. normaaleja, mutta jonkin verran pyrin panostamaan myös erikoisruokavalioihin. Itse lukeudun laktoosi-intolerantikkoihin (aika paljon minuun vaikuttaa) ja perhepiirissä on myös diabeetikkoja. Lisäksi tuttavapiiristä löytyy keliaakikkoja. Munattomuuden olen ottanut leivontaani ns. henkilökohtaisena haasteena, vaikken itse tunnekaan kuin yhden munatonta ruokavaliota noudattavan.

Blogin ideana on oman leipomisen ohessa antaa muille jauhopeukaloille ohjeita ja vinkkejä leivontaan sekä opastaa vasta-alkajia leivonnan kompastuskivissä. Kaikki blogissani esiintyvä materiaali on peräisin itseltäni ja siitä, mitä minä olen vuosien varrella oppinut. Poikkeustapauksissa käytän aina lähdemerkintää.

Toivon että blogini saa mahdollisimman monta kotileipuria kiinnostumaan leipomisen ihanasta maailmasta ja tarttumaan jauhoihin ja pulikkaan! =)

Terveisin
Evelynn