lauantai 25. syyskuuta 2010

Rahkakreemi kakkuun

Aikaisemmin olen esitellyt teille paistonkestävän rahkakreemin, pullaohjeen yhteydessä. Kakun väliin tuleva rahkakreemi on hiukan erilainen. Se ei kestä kypsennystä vaan on tarkoitettu nimenomaan täytteeksi kakkuihin ja leivoksiin.

Rahkakreemi on ihanan vaniljaista ja sopii kakun väliin sellaisenaan tai lisäämällä siihen marjoja tai hedelmänpaloja. Esimerkiksi eräässä kakussa olen käyttänyt rahkakreemiä ja persikkaa; levitin ensin kreemin tasaiseksi kerrokseksi kakkupohjan päälle ja painelin sitten pintaan persikanpaloja.

Rahkakreemin makeutta on helppo säädellä sokerin määrällä. Kreemijauhe itsessään ei tee siitä kovin makeaa.

Erillistä hyydyttäjää kreemiin ei tarvitse, vaan kreemijauhe hyydyttää sitä tarpeeksi, että sitä voi laittaa reilummankin kerroksen.

Kreemi sopii erinomaisesti käytettäväksi kakussa toisen täytteen kanssa.

Yksi annos kreemiä riittää yhteen väliin halkaisijaltaan noin 25 cm olevaan kakkuun.


2,5 kermaa
250 g rahkaa
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 tl vanilja-aromia
vaniljasokeria maun mukaan

1. Vaahdota kerma. Vaahdon ei tarvitse olla kovin jämäkkää, pehmeämpikin vaahto riittää.

2. Sekoita joukkoon rahka, kreemijauhe, aromi ja halutessasi sokeri.

3. Kreemi on heti käyttövalmis. Levitä se kakkupohjan päälle ja halutessasi ripottele pinnalle marjoja tai hedelmänpaloja. Paina niitä kevyesti kreemiin.

4. Anna kakun hyytyä vähintään tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti