Meille kaikille tuttu jälkiruoka, kaura-omenapaistos, yllättää ja hyppääkin nyt piiraspohjan päälle. Näin saadaan aikaan Jyväjemmarin omenapiirakka, jonka voi nauttia vaikkapa Wanhanajan vaniljakastikkeen kanssa.
Pohja:
kauramurotaikina
Päälle:
omenaviipaleita
kanelia
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Valmista kauramurotaikina seuraavin muutoksin;
käytä kaurahiutaleina Elovena Hetki omenaa ja kanelia
käytä kaurahiutaleina Elovena Hetki omenaa ja kanelia
ja lisää pohjaan 1 tl kanelia.
2. Painele taikina vuokaan.
Itse tykkään käyttää lähes poikkeuksetta irtopohjavuokia,
Itse tykkään käyttää lähes poikkeuksetta irtopohjavuokia,
mutta ohje on suunniteltu tavalliselle piirakkavuoalle.
3. Asettele päälle omenanviipaleet ja ripottele niiden
pinnalle kanelia.
Paista piirakkaa 200 C:ssa 15 minuuttia.
Paista piirakkaa 200 C:ssa 15 minuuttia.
Valmista tällä välin kauraseos;
sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kaurahiutaleet
ja sokerit. Tässäkin kannattaa käyttää Hetki-hiutaleita,
sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kaurahiutaleet
ja sokerit. Tässäkin kannattaa käyttää Hetki-hiutaleita,
ne tuovat mukavaa makua.
4. Ota piirakka uunista ja levitä päälle kauraseos.
Paista piirakkaa vielä toiset 15 minuuttia.
Paista piirakkaa vielä toiset 15 minuuttia.
Rapea piirakka ja pehmeä vaniljakastike
täydentävät toisiaan ihanasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti