tiistai 7. syyskuuta 2010

Jyväjemmarin omenapiirakka

Meille kaikille tuttu jälkiruoka, kaura-omenapaistos, yllättää ja hyppääkin nyt piiraspohjan päälle. Näin saadaan aikaan Jyväjemmarin omenapiirakka, jonka voi nauttia vaikkapa Wanhanajan vaniljakastikkeen kanssa.



Pohja:
kauramurotaikina


Päälle:
omenaviipaleita

kanelia

100 g voita

3 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria



1. Valmista kauramurotaikina seuraavin muutoksin;
käytä kaurahiutaleina Elovena Hetki omenaa ja kanelia
ja lisää pohjaan 1 tl kanelia.


2. Painele taikina vuokaan.

Itse tykkään käyttää lähes poikkeuksetta irtopohjavuokia,
mutta ohje on suunniteltu tavalliselle piirakkavuoalle.


3. Asettele päälle omenanviipaleet ja ripottele niiden
pinnalle kanelia.

Paista piirakkaa 200 C:ssa 15 minuuttia.

Valmista tällä välin kauraseos;
sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kaurahiutaleet
ja sokerit. Tässäkin kannattaa käyttää Hetki-hiutaleita,
ne tuovat mukavaa makua.


4. Ota piirakka uunista ja levitä päälle kauraseos.
Paista piirakkaa vielä toiset 15 minuuttia.


 Rapea piirakka ja pehmeä vaniljakastike
 täydentävät toisiaan ihanasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti