Pienessä pyöreässä päässäni pyörii sellainen ikiliikkuja-ideapyörä, joka kehittelee kovasti kaikenlaisia uusia leivontaideoita. Tällä kertaa annoin ideapyörälle vaikean tehtävän; keksi jotain, mikä sisältää rahkaa ja mihin voi käyttää jotain, mitä meillä kaapissa. Lisäksi erikoisruokavaliota ei ole blogissani hetkeen huomioitu. Ideapyörä laittoi ajatuksen pyörimään ja näin kehitettiin sitruunainen ananasrahkapiirakka.
Tämä piirakka jättää runsaasti muunteluvaraa erilaisia ruokavalioita noudattaville;
- laktoositon; käytä laktoosittomia tuotteita (rasva, rahka, kerma, kaikkia saa laktoosittomana)
- kevyt; käytä kasvimargariinia pohjassa ja kerman tilalla rasvatonta maitoa. Lisäksi terveellisyyttä saat käyttämällä rukiista murotaikinaa pohjana.
Lisäksi koko ohje on munaton. Pehmeää, täyteläistä rahkatäytettä ei siis tarvitse unohtaa jos on kananmunalle allerginen.
Lisäksi koko ohje on munaton. Pehmeää, täyteläistä rahkatäytettä ei siis tarvitse unohtaa jos on kananmunalle allerginen.
Pohja:
½ annosta perusmurotaikinaa TAI
1 annos rukiista murotaikinaa TAI
1 annos gluteenitonta murotaikinaa
(Kaikki löytyvät Murotaikinat -sivulta)
Täyte:
250 g rahkaa
2,5 dl kermaa
1 pss sitruunakiisseliaineksia
3/4 dl sokeria
5 ananasrengasta
1. Valmista valitsemasi taikina ohjeen mukaan.
Painele se sitten piirakkavuokaan. Tässä olen käyttänyt
Painele se sitten piirakkavuokaan. Tässä olen käyttänyt
1,7 litran vetoista foliovuokaa. Pyöreän vuoan sopiva
koko on noin 26 cm halkaisija.
koko on noin 26 cm halkaisija.
2. Kiisseliainekset löytyvät tällaisessa pakkauksessa.
Minusta sitruunan maku on miellyttävän raikas ja
Minusta sitruunan maku on miellyttävän raikas ja
tätä syödään meillä joskus ihan ohjeen mukaan
kiisseliksi tehtynä!

3. Valmista täyte;
Sekoita kerma, rahka sekä sokeri keskenään.
Lisää sitten joukkoon paloiteltu ananas ja kiisseliaines.
Sekoita hyvin. Täyte jämäköityy jonkun verran.
Sekoita kerma, rahka sekä sokeri keskenään.
Lisää sitten joukkoon paloiteltu ananas ja kiisseliaines.
Sekoita hyvin. Täyte jämäköityy jonkun verran.
4. Levitä valmis täyte lusikalla pohjan päälle.
Paista piirakkaa 175 C:ssa noin 45 minuuttia.
Pinta ja reunat kevyesti ruskistuvat.
Paista piirakkaa 175 C:ssa noin 45 minuuttia.
Pinta ja reunat kevyesti ruskistuvat.
Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista paloihin.
Näin täyte ehtii hyytyä.
Näin täyte ehtii hyytyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti