maanantai 11. lokakuuta 2010

Pannarirulla "chili con carne"

Pannarirullan idea juontaa täytetyistä letuista. Tämä on vain vähän isompi ja ruokaisampi versio :D

Rulla on tuhtia tavaraa ja siitä riittää kyllä maisteltavaa useammallekin. Se on omiaan tulisen ruoan ystäville, mutta ohjetta voi myös muuttaa miedommaksi, oman maun mukaan. Ohjeen muuttaminen miedompaan on helppoa, kun käytät ainoastaan tavallista tomaattimurskaa ja lisäät mausteita pikkuhiljaa, kastiketta välillä maistellen.




1 annos pannaria

Chili con carne:
400 g jauhelihaa
2 dl sipulikuutioita (pakaste)
(½ paprika)
2 dl punaisia tai ruskeita papuja
3 dl chilillä maustettua tomaattimurskaa
2 dl maustamatonta tomaattimurskaa
2,5 rkl vähäsuolaista soijaa
1½ tl paprikajauhetta
2 tl jauhelihamaustetta
2 tl valkosipulijauhetta

Lisäksi:
250 g juustoraastetta


1. Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit samalla.
Jos käytät ns. normaalirasvaista jauhelihaa,
ei öljyä tarvitse lisätä pannulle. Vähärasvaisten
jauhelihojen kanssa se taas on tarpeen.


2. Lisää joukkoon kylmällä vedellä huuhdotut ja
lävikössä valutetut pavut sekä kuutioitu paprika,
jos sitä käytät.


3. Lisää joukkoon tomaattimurskat sekä
mausteet ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä
noin 15 minuuttia, jonka jälkeen voit jättää sen
vielä liedelle, mutta ota virta nyt pois.


4. Valmista pannari ohjeen mukaan.
Kumoa se heti kuumana pöydälle
leivinpaperin päälle.


5. Levitä chili con carne pannarin päälle.
Huomaat, että se on jäähtyessään ja hautuessaan
muuttunut rakenteeltaan hieman paksummaksi,
vaikka siinä ei ole suurustetta lainkaan.


6. Ripottele täytteen päälle 150 g juustoraastetta.
Mozzarella-addiktina käytän itse aina Valion
mozzarellaraastetta :D


7. Kääri pannari rullalle kuin kääretorttu.
Rulla kannattaa kääriä kokonaan paperin
sisään. Silloin se on helpompi siirtää pellille.

Avaa leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset pois.


8. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.


9. Paista pannarirullaa 200 C:ssa 15 minuuttia,
eli kunnes rulla kuumenee ja juusto saa kauniisti
väriä.



Lisäys 13.1.2011: 
Kasvistäyte pannarirullaan

Multa on pyydetty kasvisruokien reseptejä, ja vannoutuneena lihansyöjänä tämä aiheutti hieman pohdintaa ennen toteutusta. Yhdeksi helpoksi ja hyväksi ideaksi koin kasvistäytteen kehittelyn pannarirullaan. Ruokaisaa mutta ei raskasta ja lisäksi melko terveellistä - rasvaa tulee lähinnä creme bonjourista (jos käyttää pannariin rasvatonta maitoa).  Eikä siinäkään ole rasvaa kuin 13%. Mutta tässä teille siis kasvisversio!


250 g kasvissuikaleita (pakaste)
½ pieni kesäkurpitsa
½ pieni paprika
50 g sipulia
öljyä
1 prk Creme Bonjour Cuisine Tomaatti & Välimeren yrtit
ripaus suolaa
valkosipulia oman maun mukaan

 1. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika sekä sipuli. 
Kuullota muut paitsi kesäkurpitsa öljyssä, n. 5 minuuttia.

2. Lisää joukkoon creme bonjour ja kesäkurpitsa.
Kesäkurpitsaa ei saa lisätä liian aikaisin, ettei se
pehmene liikaa.

Kuumenna välillä varovasti sekoitellen noin 10 min.

3. Levitä täyte pannarin päälle ja kääri rullalle.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja laita uuniin
vielä vartiksi kypsymään ja saamaan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti