lauantai 2. lokakuuta 2010

Perunainen piirakkataikina

Tämä taikina on kivaa vaihtelua tavallisille piirakkapohjille. Ihanan mehevä ja sopii valmistettavaksi myös ilman leivinjauhetta, jolloin pohjasta tulee erittäin murea ja pehmoinen.


150 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
80 g perunahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Nypi rasva ja kuivat aineet sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin.

Taikinan voi käyttää heti, mutta se sopii hyvin myös valmistettavaksi vaikkapa edellisenä iltana.

1 kommentti:

  1. ihan paras piirastaikina, voittaa mun aiemman käyttämäni ohjeen. tuli ihanaa pesto-feta-parsakaali-juustopiirasta, ja asiakkat tykkäävät

    VastaaPoista