lauantai 2. lokakuuta 2010

Kakkupohjan leikkaaminen

Kakkupohjan leikkaaminen sopiviin osiin on loppujen lopuksi helppoa.

Esimerkissä 4 munan täytekakkupohja.




1. Tärkein muistisääntö on, että käytä terävää,
pitkäteräistä ja sahalaitaista veistä.

Aloita leikkaamalla pohjalevy.
Työnnä veitsen kärki noin puoleenväliin kakkua.

Ota toisella kädellä kiinni pohjasta ja pyöritä
sitä varovasti samalla, kun hieman sahaavalla
liikkeellä leikkaat pohjaa. Veitsi tavallaan kiertää
kakkupohjaa kuin viisari kelloa ja myötäpäi-
vään.

Tarkkaile koko ajan, että leikkausjälki pysyy
suht samalla korkeudella kakkupohjassa.

Huolehdi myös, että veitsen terä kakun sisällä
on koko ajan vaakatasossa, eikä nouse tai
laske; silloin levyistä tulee tietenkin epätasaisia.


2. Kun leikkaat pohjia, muista:
Alin levy on paksuin ja päällimmäinen ohuin,
keskimmäinen niiden väliltä.

Kuvassa vasemmalla ylhäällä pohjalevy,
oikealla ylhäällä keskimmäinen levy ja
alhaalla kansilevy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti