maanantai 11. lokakuuta 2010

Onnelan pannari

Onnelan pannariohje on helppo, nopea, haluttaessa hyvin kevyt ja pomminvarma onnistumisen suhteen. Se on helppo muistaa, 1 dl sekä maitoa että jauhoja yhtä munaa kohden ja 1/4 tl suolaa per muna.

Onnelan pannari on pehmoista ja säilyy hyvin seuraavaankin päivään, kunhan se säilytetään suljettuna muovirasiaan tai esimerkiksi muovipussiin jääkaapissa.



4 munaa
4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
(50 g margariinia tai voita)


1. Riko munien rakenne, lisää maito ja jauhot.
Vispaa tasaiseksi, paksuhkoksi "velliksi".
Anna turvota n. 15 minuuttia ja lisää sitten
suola.


2. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
Leikkaa kulmiin halkiot. Pellille
laitettaessa halkiot menevät limittäin,
eikä taikinaa näin pääse valumaan
pellille.


3. Kaada taikina pellille.

Jos haluat, voit lisätä taikinan päälle
rasvan, joka on leikattu pieniksi paloiksi.

Tässä jätin itse rasvan pois, kun halusin
pitäytyä kevyemmässä versiossa.


4. Paista pannaria 200 C:ssa 25 minuuttia eli
kunnes pinta kohoilee ja saa kauniin kullan-
ruskean värin.

Pannari maistuu ihanalta erilaisten hillojen sekä
kermavaahdon kanssa. Kokeile myös omena-
raastetta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti