keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Toffeemuffinsit

Monissa leivontablogeissa on leivottu paljon erilaisia muffinseja. Itse en ole vielä ollut niin innokas niitä tekemään, sillä liian hyvässä muistissa on opiskeluaikojeni litsahtaneet yritykset. Ihailtuani aikani toisten kuohkeita ja meheviä muffinseja, päätin luottokeittokirjani avulla yrittää - ja onnistua!

Toffeemuffinsit ovat makeanystäville "kova sana". Ihanat toffeeraidat pehmeän muffinsin kätköissä eivät jätä yhtään sokerihiirtä kylmäksi ;)

Toffeemuffinsit osoittavat toteen paljon kysellyn seikan, että kondensoitu maito sopii käytettäväksi myös sellaisissa leivonnaisissa, jossa sitä kypsennetään uunissa.

Reseptille nappasin siis rungon kirjasta "Ruoanvalmistuksen taito". Ohjetta tosin olen hieman mukaillut.




12 kappaletta
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl kermaa
100 g margariinia tai voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ prk keitettyä kondensoitua maitoa


1. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja lisää kerma
sekä rasva. Sekoita varovasti juuri ja juuri
sekaisin.


2. Muffinsipellillä saat kauniita muffinseja.
Laita koloihin paperiset muffinsivuoat.
Näin vuokaa ei tarvitse voidella ja muffinsit
ovat näppäriä irroittaa.


3. Lusikoi vuokiin taikinaa, noin puolilleen
tai vähän reilummin on sopiva määrä.
Muffinsipellin käyttö mahdollistaa paperi-
vuokien reilumman täytön ja korkeammat
muffinsit.


 
4. Laita toffee pursotinpussiin.
Leikkaa pussin päähän pieni aukko
tai käytä pyöreäsuista, n. 5-7 millin
tyllaa.

Pursota toffeesta spiraali taikinan
pinnalle.


5. Lusikoi sitten toffeen päälle taikinaa niin,
että sitä on paperivuoan reunaan asti.


6. Paista muffinseja 200 C:ssa noin 15 minuuttia.
Kiertoilmauunilla riittää 13 minuuttia.

Anna muffinsien jäähtyä hieman ennen kuin
irrotat ne vuoasta.


Vinkki!
Tee muffinseista Toffee Cupcakeja
koristelemalla ne toffeevaahdolla ja
 haluamillasi syötävillä koristeilla!

1 kommentti: