sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Lakritsivaahto

Lakritsinystävän kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä ihanaa vaahtoa, joka soveltuu esimerkiksi kakun täytteeksi, hyydykekakkuun (liivatelisällä tietenkin) tai vaikkapa "kuppikakkuihin". Lakritsin herkullinen maku sopii hyvin esimerkiksi sitruunan sekä limen tai jonkin muun raikkaan hedelmän kanssa.

Vaahto sopii rakenteensa puolesta erinomaisesti pursottamiseen.


2 dl kermaa
6 Kick-karkkipatukkaa


1. Laita kerma kattilaan ja paloittele joukkoon
karkit.


2. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele.
Karkit alkavat sulaa.


3. Lämmitä seosta edelleen, kunnes karkit ovat
kokonaan sulaneet ja sekoittuneet kermaan.
Sekoita vielä huolellisesti ja ota kattila pois liedeltä.


4. Kaada seos vatkauskulhoon ja nosta jääkaappiin
kylmenemään. Vaahtoutuakseen kastikkeen tulee
olla aivan kylmää, joten se tulee valmistaa hyvissä
ajoin ennen vaahdotusta.


5. Vatkaa jääkylmää kastiketta voimakkaasti,
kunnes se on paksua, kuohkeaa vaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti