lauantai 2. lokakuuta 2010

Kinuskikuorrute

Monelle onnistunut kinuskikuorrutus on iso kompastuskivi kakun valmistamisessa. Joillakin kinuski imeytyy kakkuun kerta toisensa jälkeen ja joku taas tarjoilee kakkua, jonka kuorrute on niin kovaa että se leikkautuisi lähinnä sahalla...

Kinuskin teossa on omat haasteensa, mutta ei se mahdotonta ole. Jos aikaisemmin on kokenut epäonnistumisia, kannattaa kyllä yrittää uudestaan. Onnelakin yrittää tarjota oman ohjeensa avuksi onnistuneen kuorrutuksen aikaansaamiseksi.

Ja toisin kuin monesti luullaan, se ei edes vaadi pitkää valmistusaikaa. Herkullinen kinuskikuorrute valmistuu jo vartissa, usko pois!


1 annos (riittää yhdelle 4-5 munan kakulle)
2 dl kermaa (kuohu- tai vispi-)
2 dl fariinisokeria


1. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Paras on teflonpohjainen kattila. 

Lieden lämmön voi säätää melko kuumalle.

Fariinisokeri alkaa pikkuhiljaa sulaa
kerman joukkoon.



2. Kinuski alkaa kiehua. Sekoita koko ajan
pohjaa myöten.

Keittele noin viisitoista minuuttia.
Kinuskin keskeneräisyys on helppo huomata
siitä, että sen koostumus on vielä hyvin löysä
ja kastikemainen sekä siitä, että kinuski kuohuu
voimakkaasti. 


3. Tässä kuvassa kinuski on valmista.
Kuohunta on rauhoittunut ja kinuski enää pulpahtelee.
Myös seoksen koostumus on selvästi paksuntunut.

Lisäksi valmis kinuski alkaa sitä sekoittaessa
irrota kattilasta. Jos vedät lastalla pohjaa myöten, 
se ehtii vilahtaa.


4. Anna kinuskin vetäytyä pari minuuttia ennen kakun
päälle lisäämistä.

Aloita kaatamalla kinuskia keskelle kakkua ohuena
nauhana ja edeten reunoja kohti.

Kinuski valuu kakun reunoilta, mutta sen voi silottaa
esimerkiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä. 
Se toimii samalla myös hyvänä tarttumapintana 
kermavaahtopursotuksille. 

Itse kuorrutepintaan ei kosketa.

11 kommenttia:

  1. hyvä ohje tuo. Minä ja isäni teimme myös kinuskikuorrutteen tuolla ohjeella. Herkullista tuli :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kuulla! Kinuski on kyllä melkoista herkkua. Kuinka monesti onkaan tullut kaalittua ne viimeiset pisarat sieltä kattilan pohjalta omaan suuhun :D

    VastaaPoista
  3. Kinuski ei imeydy niin helposti kakkuun, jos peittää kakun ensin hillolla ja sitten vasta kinuskilla. =)
    -Kakkumonsteri

    VastaaPoista
  4. oikein hyvä ohje, ja hyvin onnistui :)

    VastaaPoista
  5. OHJE HYVÄ,ONNISTUI HYVIN,KIITOS!

    VastaaPoista
  6. Onko kukaan tehnyt raakamaidosta kuoritusta kermasta onnistunutta kinuskia?

    VastaaPoista
  7. Todella hyvä ohje, isot kiitokset täältäkin. Muutenkin blogisi on erittäin iso apu aloittelevalle leipojalle. Kiitokset kertaalleen ja hyvää alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
  8. Tällä ohjeella sain kuorrutteen onnistumaan täydellisesti ensimmäistä kertaa��. Kiitos!

    VastaaPoista
  9. Hyvä keitto-ohje. Lisäsin vähän voita mutta en tiedä olisiko ollut tarpeen. Kauniisti kakku tuli.

    VastaaPoista
  10. Aivan saatanan paska, kinuski kovaa ku taipuisa peltikatto, kakusta ei saa tämän avulla muuta kuin diabeteksen ja paskahalvauksen!

    VastaaPoista
  11. Minullekin tuli kova kuorrute!

    VastaaPoista