torstai 19. elokuuta 2010

Makea murotaikina, gluteeniton

Tässä ohje oikeasti hyvänmakuiseen ja helppoon gluteenittomaan murotaikinaan. Ohje on paljon hiomani oma resepti, jota käytän mm. marjapiirakoihin ja -torttuihin.

Taikinaa on helppo työstää eikä se murene sen enempää kuin tavallinenkaan murotaikina. Taikina on maidoton ja munaton, joten sopii hyvin myös useampaa erikoisruokavaliota noudattavalle.


100g margariinia (100% kasviperäistä)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoa

Valmista kuten munaton murotaikina.

9 kommenttia:

 1. Kiitos koko allergikkoperheen voimin! Tämä vaikuttaa oikein käyttökelpoiselta, joten lähtee heti testiin. :)

  VastaaPoista
 2. Eipä kestä =) Toivottavasti tällä ohjeella siellä onnistutaan =) Haaveena olisi saada blogiini vielä lisää erityisruokavalioihin sopivia leivonnaisia... Ja esimerkiksi tähän piirakkapohjaan sopivia täytevaihtoehtoja =)

  VastaaPoista
 3. Tämä resepti lähtee nyt heti testaukseen! :)

  VastaaPoista
 4. Saan vieraaksi gluteiinitonta ruokavaliota noudattavan, ja haluan tehdä jotain herkullista, joten tämä lähtee kokeiluun heti...

  VastaaPoista
 5. Olisiko tuohon pitänyt laittaa 200g rasvaa kuten tuossa munattoman murotaikinan ohjeessa? Tuolla gluteenittomalla ohjeella (100g rasvaa) taikina jäi tosi kuivaksi.

  VastaaPoista
 6. Minkä kokoisen piirakkavuokaan taikina (100gr rasvaa) on tarkoitettu? Voisitko neuvoa miten muru-pinnan voi valmistaa gluteenittomana? Kiitos kaikista vinkeistä gluteenittomaan leivontaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos reseptistä! Piirakkapohjasta tuli täydellinen! 100g rasvaa riitti ainakin meidän piirakkaan hyvin. Rasvan pitää olla sopivan pehmoista, ennen kuivien aineiden sekoittamista.

  VastaaPoista
 8. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Tein mustikkapiirakan ja se hävisi pikavauhtia. :) Pohja maistui yhden syöjän mukaan aivan lusikkaleiviltä. Tein pohjan 1 1/2 kertaisena niin pinnalle riitti hyvin muruja. Pinnan muruseokseen lisäsin hieman rasvaa, mutta en tiedä olisiko ollut välttämätöntä.

  VastaaPoista
 9. Moi! Onnistuisikohan tällä pienet murokupit? :)

  VastaaPoista