torstai 12. elokuuta 2010

Psyllium


Tuote-esittelyt
Psyllium


Psyllium on Plantago ovata -kasvin, eli selkokielellä ratamon, siemenen kuivattua ja jauhettua kuorta. Jauhe on hyvin kuitupitoista.

Psylliumia käytetään gluteenittomassa leivonnassa parantamaan taikinan sitkoa. Sen avulla taikinasta saadaan myös helposti käsiteltävää; se ei murene läheskään niin helposti eikä työstettäessä tartu sormiin.

Käyttö:
Hiivataikinat: 1-2 rkl / litra nestettä
Hiivalla leivottaessa jauhe lisätään leivontanesteeseen hiivan kanssa ja annetaan turvota siinä n. 10 minuuttia, jonka jälkeen voidaan lisätä jauhot. Jauhoja käytetään hieman vähemmän kuin taikinoissa, joissa ei psylliumia käytetä.

Leivinjauheella kohotettavat taikinat: 1 tl / 3 dl jauhoja
Psyllium lisätään jauhojen joukkoon.

Psyllium-jauhe on mautonta ja hajutonta, eikä sitä näin ollen erota lainkaan valmiissa leivonnaisessa.

Voin kertoa, että ei ole meillä enää gluteenitonta leivontaa ilman psylliumia! Se todella vaikuttaa positiivisesti taikinan rakenteeseen. Tarkemmin psylliumista käytännössä ja omissa leivonnaisissani on kerrottu Vaniljaisen omenatortun ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti