perjantai 27. elokuuta 2010

Kääretorttupohja

Tässäpä ohje täydelliseen kääretorttupohjaan, siihen, joka kohoaa kuohkeaksi, pitää rakenteensa myös rullattaessa eikä repeile.

Ohje perustuu vanhaan kakkupohjareseptiin; kaikkea yhtä paljon.


2 dl = 4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.


2. Ota pelti, jossa on hieman korkeammat reunat.
Käytä puhdasta leivinpaperiarkkia!
Leikkaa arkin kulma halki. Asettele paperi pellille

ja paina vaikka vähän kynnellä sitä pellin muotoon.


3. Vatkaa munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi taikinaan keskenään sekoitettu vehnäjauho
ja leivinjauhe. Sekoita varovasti nostellen.

Muista sekoittaa myös pohjasta!
Jauho valuu helposti kevyen vaahdon läpi
kulhon pohjaan ja muodostaa taikinaan jauhopaakkuja.


4. Levitä taikina pellille.
Paista pohjaa 12 minuuttia.


5. Kypsä pohja on pinnaltaan kauniin vaaleanruskea.


6. Kumoa torttu heti ja anna vetäytyä ihan pari minuuttia.
Ala sitten poistamaan paperia irroittamalla se pohjasta
 auki leikatuista kulmista.

Nosta sitten paperia sivuilta. Lopuksi vedä varovasti
toiselta pitkältä sivulta koko paperi pois.


7. Ja tadaa! Täydellinen käärispohja on valmis!

Kääretorttupohja sopii loistavasti levykakkujen pohjaksi.


Ja lopuksi, muistoja ja makuja kesältä;
mansikkakermaa ja tuoreita mansikoita!

3 kommenttia:

  1. Löytsin blogisi, kun aloin tutkailemaan löytyisikö netistä erilaisia kääretorttupohjien ohjeita. Käytän itse aina vehnäjauhoja ja perunajauhoja, mutta tänään perunajauhot loppuivat kesken enkä millään jaksanut lähteä kauppaan uudestaan. Päätin sitten uskoa sinua ja kokeilla ilman noita perunajauhoja, vaikka jotkut niin vannovat niiden nimeen. ;)

    VastaaPoista
  2. Ohje oli tosi hyvä ja selkeä, ja ensimmäisen kerran kääretorttupohja onnistui kunnolla! :)

    VastaaPoista
  3. Vihdoinkin ohje ilman perunajauhoja , kiitos :)

    VastaaPoista