keskiviikko 25. elokuuta 2010

Omenakeikaus


Sadonkorjuuteemaamme jatkaa unelmainen omenakeikaus,
jossa olen käyttänyt tuote-esittelyissä kerrottua omena-kaneli-
kiisseliainesta.

Alkuperäinen idea ja resepti on pakkauksesta, mutta
muokkailin ohjetta hieman ja tein tällaisen keikausversion.

Parhaimmillaan kakku on lämpimänä kera vaniljajäätelön.
Myös vaahdotettu vaniljakastike toimisi varmasti hyvin.
Tämä on suht helppo ja nopea tehdä ja sai ainakin meillä
kovasti kiitoksia naisporukalla suoritetussa testissä.


Vuokaan:
voisulaa
1 dl fariinisokeria
omenaviipaleita
kanelia
(2 isoa omenaa tai 3-4 pientä omenaa)


Taikina:
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 pss omena-kanelikiisseliaineksia
2 tl kanelia
100 g voita
2 dl kermaa


1. Kunnosta irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 27 cm;
laita pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat sekä paperin pinta
 voisulalla.

2. Ripottele paperin päälle fariinisokeri, sirottele kanelia
ja asettele sitten omenaviipaleet.

Laita tässä vaiheessa myös uuni lämpeämään.


3. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Itse laitan yleiskoneen vatkaamaan siksi aikaa,
kun kunnostan vuokaa ja teen muita valmisteluja.

Sulata voi ja lisää sen joukkoon kylmä kerma;
näin seos ei ole liian kuumaa että se latistaisi
munasokerivaahtoa.


4. Siivilöi taikinaan jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe.
Lisää vaniljasokeri, kaneli, kiisseliaines ja voi-kermaseos.
Sekoita varovasti nostellen pohjaa myöten.


5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Itse taisin jättää vähän taikinaa astiaan, 
sen verran herkullista se oli. ;)


6. Paista kakkua 200 C:ssa noin 35 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki.

Kumoa kakku suoraan tarjoilulautaselle:
kokeile, että reunat irtoavat helposti vuoasta.
Jos ei, auta veitsellä.

Aseta lautanen vuoalle "kanneksi" ja
käännä varovasti vuoka päälle päin.

Avaa reunan lukitus ja irrota varovasti
vuoka. Poista myös kansi, mutta jätä
vielä paperi paikoilleen.

Vedä hitaasti ja vähän kerrallaan paperia
pois kakun pinnalta. Näin karamellisoitunut
pinta ei leviä vaan asettuu tasaisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti