Aikaisempi kokeiluni tomaatti-mozzarellapiiraasta meni komeasti metsään ja jätinkin mokoman vähäksi aikaa kokonaan pois ajatuksistani. Yhdistelmä on kuitenkin niin herkullinen, että pakosti siitä oli saatava toimiva versio. Tässä siis lopputulos.
Pohjana käytin mutu-tuntumalla tehtyä kauraista taikinaa, josta minulla ei siis ole reseptiä tähän laittaa. Mutta tähän sopivat kaikenlaiset suolaiset piiraspohjat. Hyviä löytyy esimerkiksi Valion resepteistä ja onhan minullakin tämä suolainen murotaikina.
Täyte:
2-3 tomaattia
150 g mozzarellaa
200 g tuorejuustoa "aurinkokuivattu tomaatti"
1 dl kermaa
3 kananmunaa
2 rkl ketsuppia
mausteita; paprikaa, chiliä, valkosipulia, pippurisekoitusta...
1. Taputtele pohjataikina vuokaan.
Tee melko korkeat reunat, jotta täyte mahtuu.
Tee melko korkeat reunat, jotta täyte mahtuu.
Lado pohjan päälle tomaattiviipaleet
ja halutessasi ripottele niiden pinnalle
hieman basilikaa.
2. Viipaloi mozzarella ja asettele siivut tomaattien päälle.
3. Sekoita täytteen ainekset.
Käytä mausteita rohkeasti!
Ne ovat tämän piiraan sydän.
Kaada seos vuokaan.
Paista 200 C:ssa noin 40 minuuttia.
4. Anna piiraan jäähtyä hetki vuoassaan
ja irrota sitten reunat.
Irtopohjavuoat ovat mielestäni
aivan "must" tällaisissa piiraissa.
Leikkaa iso pala ja nauti!
Oi, onpas herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos! Hyvää se kyllä olikin =)
VastaaPoista