Murotaikina onnistuu hyvin myös munattomana - toki kananmunan käyttö on ehdotonta taikinassa silloin, kun tehdään pikkuleipiä, mutta esimerkiksi piirakkapohjat onnistuvat hyvin munattomallakin versiolla.
Tämä taikina on melko pehmeä, joten vuokaan sitä painellessa kannattaa käyttää hieman vehnäjauhoja.
200 g margariinia
2 dl sokeriaTämä taikina on melko pehmeä, joten vuokaan sitä painellessa kannattaa käyttää hieman vehnäjauhoja.
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.
2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.
ja nypi ne rasvaan.
3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa
eikä paljoa murene.
Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.
Helppo hyvä ohje, kiva kun oli kuvatkin mukana! t. Jaana
VastaaPoistaEi ole muuten kananmunan käyttö pikkuleivissäkään ehdotonta. :)
VastaaPoistaAnnan hyvän vinkin - kauraleseet perusmurotaikinaan korvaamaan osan (noin 1dl) vehnäjauhoja tekee ihanan rapeuden, ja käytän niitä myös vuoan "korppujauhottamiseen". Lapset rakastaa yli kaiken!
VastaaPoistaRahkapiirakkaäiti
Ohjeesta puuttuu paistoaika ja lämpötila? Muuten ihan jees
VastaaPoistaJoo paistoaika kiinnostaisi minuakin. :) Varmaan 20-30 minuuttia, riippuen piiraasta? Itse ajattelin tehdä tästä kauraisen pohjan ja laittaa omenia piiraan päälle. Fariinisokeria ja kanelia omenoille ja tekisin vielä murupäällysen piirakan päälle. Mmmh :-9 Mutta joo, menee kokeiluun! ;-
VastaaPoistatämä ohje on muuten todella hyvä :) mutta tässä ei kerrottu kuinka monelle asteelle uuni on laitettava :(
VastaaPoistaRiippuu toki mitä piirakan täytteeksi.175,1/2h
VastaaPoista