Kuten varmaan arvasittekin, raparperitäyte enteili myös sellaista kakkua, jossa kyseistä täytettä on käytetty! Armas isovellokseni täytti hiljattain vuosia ja sehän oli loistava syy leipaista kakkua ja kokeilla uutta ideaa pehmeästä ja raikkaasta raparperitäytteestä.
Koska kakku tuli nuorelle miehelle, halusin pitäytyä miehelle sopivassa koristelussa. Näyttävää, ei liian herkkää - mikäpä silloin sopisi paremmin kuin sinertävä värimaailma ja sopivan yksinkertainen koristelu?
Kissankellot ovat upeita mutta yksinkertaisia tehdä sekä toisaalta sopivat myös miehen kakkuun loistavasti. Sävy toistuu myös reunapursotuksissa. Haastetta tarjoaakin kermavaahdon värjääminen samansävyiseksi kuin kissankellot ovat - voin kertoa että muutama lisäyskerta tarvittiin ennen kuin lopullinen värisävy oli tavoitettu.
Loppujen lopuksi kakku lähti matkaan veljeni työpaikalle, jossa se joutui tiukan miesraadin hyppysiin ;) Suorasta puheestaan tunnettu sukupuoli äänesti kakun "tosi hyväksi", joten uskaltanen siis suositella sitä teillekin =)
Pohja:
Kostutus:
Raparperin makuinen kostutusliemi
Raparperin makuinen kostutusliemi
Täyte:
Raparperitäyte
200 g mansikoita
200 g mansikoita
Kuorrutus:
7,5 dl Flora Vispiä
7 rkl vanilliinikreemijauhetta
7 rkl vanilliinikreemijauhetta
1. Valmista kakkupohja ohjeen mukaan.
Pohja on parasta valmistaa edellisenä päivänä,
Pohja on parasta valmistaa edellisenä päivänä,
2. Valmista kostutusliemi. Anna sen jäähtyä.
Liemenkin voi hyvin valmistaa edellisenä
Liemenkin voi hyvin valmistaa edellisenä
päivänä, kunhan sen säilyttää jäähdytyksen
jälkeen suljetussa rasiassa jääkaapissa.
3. Ota sama irtopohjavuoka (tai samaa kokoa)
jossa paistoit pohjan. Laita leivinpaperia
vuoan pohjalle. Laita sitten kakkupohjan
alin osa vuoan pohjalle.
4. Kostuta pohja. Tarvitset n. 1/3 osan liemestä.
Ota huomioon kuitenkin se, että pohjaa ei saa
Ota huomioon kuitenkin se, että pohjaa ei saa
kostuttaa liikaa, koska ylemmät kerrokset
imeyttävät siihen kosteutta.
5. Valmista raparperitäyte.
Jälleen kerran voit valmistella jotain etukäteen:
Jälleen kerran voit valmistella jotain etukäteen:
raparperisoseen voit tehdä päivän, pari ennen
ja säilyttää sen kylmässä käyttöä varten.
Levitä puolet täytteestä kostutetun pohjalevyn
päälle. Viipaloi tai puolita mansikat ja painele
puolet niistä kevyesti täytteeseen.
6. Paina päälle keskimmäinen kakkupohjalevy,
kostuta, levitä täyte ja lisää mansikat.
Paina kansilevy kevyesti päälle, kostuta ja peitä
Paina kansilevy kevyesti päälle, kostuta ja peitä
kakku kuvulla tai käärimällä se muoviin.
Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia,
mutta mielellään seuraavaan päivään.
Huom! Jos tunnet tarvitsevasi, voit toki käyttää
reunakalvoja tai ns. leivinpaperikikkaa,
mutta itse en tarvinnut sillä vuoan korkeus
riitti juuri ja juuri.
7. Ylemmässä kuvassa on pieni vinkki, kuinka
saada kakku kestämään tarjoilualustallaan.
Ota muutama pieni pala maalarinteippiä tai
Ota muutama pieni pala maalarinteippiä tai
kaksipuoleista teippiä ja liimaa ne alustaan.
Kakun alla oleva leivinpaperi kiinnittyy
teippeihin ja pitää näin kakun paikallaan.
8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle.
9. Vaahdota vispi.
Lisää vaniillinikreemijauhetta suhteella 2 rkl /
Lisää vaniillinikreemijauhetta suhteella 2 rkl /
2,5 dl vispiä sekä sokeria makusi mukaan.
Vaahdota vielä voimakkaasti kreemi-
jauheen lisäämisen jälkeen.
10. Tee kakulle ns. murureuna:
pursota leveällä tyllalla, esim. tässä koritylla,
leveät raidat kakun reunoille. Levitä sitten
tasaisesti kakun reunoille.
Murureunan ei ole tarkoitus olla kokopeittävä,
vaan ainoastaan tasoittaa pinta pursotuksia
ajatellen; ne tarttuvat paremmin eivätkä murut
sotke pursotusta.
Levitä sitten kermaa tasainen kerros kakun
pinnalle.
11. Aloita reunapursotukset korityllalla,
ylempi kuva.
Laita kakku jääkaappiin ja värjää osa kermasta
mahdollisimman samansävyiseksi kuin kissan-
kellotkin ovat. Ota huomioon, että koska pasta-
väriä tarvitaan melko runsaasti, vaahto saattaa
hieman löystyä, joten kreemijauhettakin
tarvitaan yksi ruokalusikallinen enemmän.
12. Pursota sitten tähtityllalla siniset raidat
korityllalla pursotettujen raitojen väleihin.
Tasoita pienellä veitsellä kakun pinnalle
nousseet pursotukset.
13. Vaihda sitten tähtitylla pussiin, jossa on
valkoinen vaahto. Pursota sinisten raitojen
juurelle pienet tähdet sekä kakun pinnalle
kauniit kiehkurat.
14. Koristele kakku kissankelloin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti