perjantai 13. toukokuuta 2011

Gluteeniton kääretorttupohja

Monet gluteenittomien herkkujen leipurit tietävätkin jo, ettei aina voi tavallisessa ohjeessa olevia vehnäjauhoja korvata yksi yhteen gluteenittoman jauhoseoksen kanssa. Viimeksi mainitussa kun on täysin erilainen koostumus kuin vehnäjauhossa, se on kevyempää ja tärkkelyspitoisempaa ja siksi sitä usein tarvitaan hieman enemmän. Siksi siis uskon, että jokainen, yksinkertaisinkin gluteeniton resepti voi olla hyödyllinen, varsinkin niille, joilla ei ole vielä paljoa kokemusta gluteenittomasta leivonnasta.


4 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään jauhoseos ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti nostellen.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 175 C:ssa noin 12 minuuttia.

4. Kumoa kypsä käärispohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paperi varovasti aloittaen kulmista.


Vinkkejä:
- Pohjan voi pakastaa.
- Pohja soveltuu hyvin vaikkapa hyytelökakkujen pohjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti