sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kissankellot

 
Blogini ensimmäisiin kirjoituksiin kuului kissankellojen ohje, joka sai nyt väistyä uuden ja paremman tieltä. Tein pitkästä aikaa näitä kauniita, herkkiä kukkasia, jotka vievät ajatukset kesäniitylle ja omien lapsuusmuistojen kautta pieniin kätösiin, jotka poimivat sinisiä kellokukkia sievään kimppuun äidille ojennettavaksi.

Kissankellot ovat melkeinpä luvattoman helppoja tehdä ja sopivat siksi vasta-alkajankin näperreltäväksi. Toisaalta ne ovat kuitenkin erittäin näyttäviä koristeita kesäisessä kakussa ja sopivat hyvin erilaisten tilaisuuksien kakkuihin. 


Kukat:
Valkoista sokerimassaa
Sinistä pastaväriä (Baby blue)
Violettia pastaväriä (Grape violet)
Huulipunapuikko (tms.)
Foliota
Keskikokoinen liljamuotti
Litteäpäinen muotoilutyöväline
Sokerikuorrutetta (tuubi)

Lehdet:
Valkoista sokerimassaa
Vihreää pastaväriä (Leaf green)
Mustaa pastaväriä
Ruusunlehtimuotti (mahd. iso)
Koristelupyörä

 1. Valitse muotiksi mahdollisimman sileä
huulipuna- tai peitepuikko tai muu vastaava
esine. 


2. Ota tarpeeksi iso pala foliota ja paina siitä
muotti puikon päälle niin, että foliosta
muodostuu kunnon jalka itse "muotin"
ympärille, jolloin tämä pysyy pystyssä.

Nyt voit ottaa puikon pois.

Helpointa on tehdä kaikki muotit kerralla
valmiiksi.


 3. Värjää sokerimassa pastaväreillä. 
Käytä hiukan enemmän sinistä ja sitten violettia
vain hitusen, niin saat kauniin väristä massaa.

4. Kaulitse massa mahdollisimman ohueksi 
levyksi ja ota siitä kuvio liljamuotilla.


 5. Nosta sitten kukka painokuviot ylöspäin
foliomuotin päälle, keskiosa mahdollisimman
keskelle muottia.


 6. Saadaksesi terälehdet hieman kaareviksi,
nosta uloimpia kärkiä muotoilutyövälineellä.
Näin saat kukkaan luonnollista kellomaista
muotoa ja herkkyyttä.

Anna kukkien nyt kuivua muoteissaan väh.
seuraavaan päivään.


 7. Irrota kukat muoteistaan puristamalla foliomuotti
kukan sisällä kasaan. Käsittele kukkia varoen,
ohuesta rakenteestaan johtuen ne ovat melko
hauraita!

8. Muotoile sokerimassasta (sama kuin kukissa)
pieni pallo ja laita siihen pieni tippa sokeri-
kuorrutetta tai elintarvikeliimaa.


 8. Liimaa sitten pallo kukan keskustaan.


 9. Ota pieni pätkä ohutta riisinuudelia ja laita
sen toiseen päähän tippa sokerikuorrutetta.
Upota tämä pää sitten keskelle äsken liimattua
palloa.

Lisää vielä tippa sokerikuorrutetta nuudelin
esiin jäävään päähän.
(Myös pikeeri käy edellämainittuihin tarkoituksiin)


 10. Lehti valmistuu värjäämällä ensin pieni pala
valkoista sokerimassaa tummanvihreäksi pasta-
väreillä ja sekoittamalla se sitten isompaan
määrään valkoista sokerimassaa.

11. Kaulitse massa ohueksi levyksi ja ota siitä
kuvio ruusunlehtimuotilla. Itse käytin XXL -
kokoista muottia.


 12. Leikkaa sitten koristeleikkurin sileällä pyörällä
lehti pitkän ja kapean muotoiseksi.

Muotoile sitten lehteä käsissäsi niin, että käännät
leikkauskohdat lehden alle - näin saat lehteen 
kuperaa muotoa ja rumat reunat piiloon.

Voit myös hieman venyttää lehteä, että saat sille
lisää pituutta.

Anna lehtien kuivua väh. seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti