tiistai 24. toukokuuta 2011

Valkosuklaa-raparperipiirakka


 Raikas raparperi kohtaa ihanan makean valkosuklaan. Lopputulos on täydellinen sopusointu näiden kahden niin erilaisen ainesosan muodostamassa liitossa. 

Tässä piirakassa pääsin kokeilemaan itselleni uutta tuotetta, Dr. Oetkerin Valkosuklaamoussea. Ennakko-odotukseni eivät ole kovin suuria tämänkaltaisista valmismousseista, mutta nyt täytyy kyllä sanoa että nappiin meni! Maku on täyteläinen ja aidosti valkosuklainen.

Lupaustani erityisruokavalioihin soveltuvista leivonnaisista lunastan edelleen, sillä tämä piirakka sopii kananmuna-allergiselle. Murotaikinapohja on, kuten useimmiten Onnelassa, ilman kananmunaa ja täytteen hyydyttäjäksikään sitä ei tarvita, mousseaines hoitaa sen puolen. 

Tarkempia kuvallisia ohjeita en laittanut, koska tämän tyyppisiä makeita piirakoita on blogissa leivottu ennenkin ja runsaasti ;)


Pohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 dl raparperinpaloja
250 g rahkaa
2,5 dl kermaa
1 pss valkosuklaamousseaineksia
½ dl sokeria


1. Valmista pohjataikina: Nypi pehmeä margariini ja kuivat aineet sekaisin.

2. Painele taikina halk. n. 24 cm olevaan piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 175 C:ssa 10 minuuttia.

3. Sillä välin puhdista ja paloittele raparperit ja valmista valkosuklaatäyte: Sekoita kulhossa rahka, kerma ja valkosuklaamousseainekset sekä sokeri. Maista sokerin sopiva määrä ja lisää tarvittaessa.

4. Ota pohja uunista ja ripottele sen pinnalle raparperipalat. Lisää sitten täyte: Nostele nokareita eri puolille piirakkaa ja levitä varovasti lusikalla tai lastalla. 

5. Paista vielä piirakkaa n. 30 minuuttia.

6. Anna jäähtyä ennen tarjoamista, että täyte ehtii hyytyä.


Ps. Valkosuklaamoussen löydät tällaisesta pakkauksesta. Omani ostin Lappeenrannan Citymarketista.

2 kommenttia:

  1. tämä on kesän ehdoton piirakka:)
    niin hyvää , että vie kielen mennessään ;D
    kiitos ohjeesta...

    VastaaPoista
  2. KIITOS piristävästä kommentista =D Tää lukeutuu kyllä omiinkin suosikkeihini. Valkosuklaa ja raparperi vaan toimii... :P

    VastaaPoista