maanantai 30. toukokuuta 2011

Raparperitäyte

Edelleen suurena raparperin ystävänä halusin nyt ujuttaa ensimmäisen kerran elämässäni (!) tätä raikasta ihanuutta myös täytekakun väliin. Voin sanoa, että toimii, raparperi maistuu juuri sopivasti ja pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa silloin, kun kakussa on käytetty raparperin makuista kostutuslientä. 


3,5 dl kermaa
3 dl raparperisosetta
sokeria maun mukaan (n. 1 dl)
4 liivatelehteä
2 rkl vettä


1. Kiehauta raparperit pienessä määrässä vettä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta neste pois raparpereista (ota talteen mahdollista kostutuslientä varten) ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon sokeri ja raparperisose.  Sekoita varovasti nostellen.3. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä, kiehauta vesitilkka ja sulata liivatteet siihen. Sekoita seos ohuena nauhana koko ajan varovasti sekoittaen raparperivaahdon joukkoon.


4. Käytä täyte heti; levitä se kostutetulle kakkupohjalle. Anna hyytyä vähintään kaksi tuntia kylmässä, mielellään seuraavaan päivään, jotta maut ja kakun kosteus ehtii tasaantua.


Vinkki!
Saat kakkuun lisää kesän makua, kun lisäät täytteeseen mansikoita! Levitettyäsi täytteen kakkupohjan päälle, painele päälle mansikoita puolikkaina tai viipaleina. Herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti