maanantai 16. toukokuuta 2011

Dallaspullat


 Niin kuin mainoksessa sanotaan - dallas on pulla! Onnelassa sanotaan vielä kertaukseksi että pulla on dallas ja leipaistaan pari peltiä ihanaisia dallaspullia. Tässä ohje, kuinka saat dallaspullia "as they are in store". Kuvia en laittanut tällä kertaa, koska pullan leivonta on jo niin monelle arkipäiväinen ja tuttu asia, eikä ohjeessa ole erityisen hankalia työvaiheita.


Kaksi annosta rahkakreemiä


1.Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Ota siitä 1/3 ja kaulitse se suorakulmion muotoiseksi levyksi (tähänkin löydät vinkkejä pullaohjeesta).

2. Levitä puolet eli yksi annos rahkakreemistä taikinalevylle. Minä valmistin erikseen täyte- ja kuorrutekreemin, sillä täyteversiosta halusin jättää kokonaan sokerilisän pois, syystä että kondensoitu maito on niin makeaa, että sen kanssa mieluummin  käyttää hieman raikkaampaa täytettä.

3. Levitä sitten tasainen kerros maidosta keitettyä toffeeta kreemin päälle. Itse käytin tähän n. 2/3 purkista. 

4. Kääri levy rullalle, aivan kuin korvapuusteja tehtäessä. Leikkaa sitten terävällä veitsellä muutaman sentin paksuisia paloja. Älä painaa vaan "sahaa", tällöin täytteet eivät pursua väleistä.

5. Aseta pullat leivinpaperilla peitetylle pellille kohoamaan. Valmista sillä välin toinen erä rahkakreemiä. Tähän lisäsin sokerin normaalisti.

6. Laita kreemi pursotinpussiin, leikkaa sen päähän suurehko aukko ja pursota keskelle pullaa reilu nokare kreemiä. Paina pussin päätä hieman pullan sisälle, aloita pursottamaan ja nosta sitten pullan päälle, pursottaen korkeaksi keoksi - mielummin korkea kuin leveä keko.

7. Paista pullia 175 C:ssa noin 12 minuuttia eli kunnes ovat saaneet kauniin kypsänruskean värin. Kreemi on muodostanut paistuessaan kauniin ja herkullisen silmän pullalle. Pullat pysyvät runsaan täytteen ansiosta pehmeinä ja mehevinä seuraavaankin päivään, joten sopivat hyvin myös etukäteen valmistettaviksi, kunhan ne säilytetään pussiin suljettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti