sunnuntai 8. elokuuta 2010

Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina on helppo ja nopea taikina valmistaa. Se soveltuu loistavasti erilaisiin levypiirakoihin sekä pasteijoihin. Neutraalin makunsa vuoksi sitä voi käyttää niin suolaisten kuin makeidenkin täytteiden kanssa. 
Toiset eivät käytä rahkavoitaikinassa ollenkaan kohotusainetta, mutta itse olen katsonut parhaaksi lisätä taikinaan hieman leivinjauhetta.

Rahkavoitaikina kuuluu sekoitettuihin voitaikinoihin, joita ovat myös mm. kerma- ja perunavoitaikina.


250 g margariinia tai voita
250 g maitorahkaa
250 g vehnäjauhoja (n. 4,5 dl)

1 tl leivinjauhetta


1. Paloittele rasva kulhoon.
Anna sen pehmetä.



2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja rahka.


3. Vaivaa käsin taikinan ainekset sekaisin.



4. Valmis rahkavoitaikina on kiinteä, napakka
mutta kuitenkin pehmoinen massa.

Anna taikinan levätä kylmässä n. ½ h ennen käyttöä.

Rahkavoitaikinan voit valmistaa 
hyvin jo edellisenä päivänä.

2 kommenttia:

  1. tuleeko tästä pellilinen?missä asteessa paisto ja kuinka kauan?

    VastaaPoista
  2. Pellillinen vaatii tupla -annoksen, 200 - 225 astetta ja noin 25 - 30 min., rahkavoitaikina tummuu helposti paistettaessa.

    VastaaPoista