torstai 2. joulukuuta 2010

Rommirusinakakku

Olen aina rakastanut kaikkia rommirusinaherkkuja ja kuinka monta kertaa onkaan kesäpäivän kruunannut pallo rommirusinajäätelöä? Rommirusinarahkan tulo kauppoihin oli sitten Valiolta toinen vastaus rukouksiini ja siitä herkusta kyllä nautittiin niin pitkään kun sitä vain oli saatavilla!

Liottaminen rommissa tai rommiaromissa on helppo konsti tehdä "rommirusinoita" kotonakin. Itse olen tehnyt näitä useasti ja nyt päätin yhdistää rommirusinat mascarponejuustoon sekä piparkakkuihin. Näin saadaan helposti aikaan ihanan jouluinen hyydykekakku!


Piparkakkupohja:
175 g piparkakkuja
75 g voita

Rommirusinat:
2 dl rusinoita
3 dl vettä
3 tl rommiaromia

Täyte:
250 g mascarponea
sokeria maun mukaan
8 liivatelehteä
2 rkl vettä
½ rommirusinoiden nesteestä
rommirusinat


 1. Valmista rommirusinat edellisenä iltana; Lisää ainekset astiaan, 
sekoita ja peitä kelmulla tai foliolla. Anna maustua huoneenlämmössä.


2. Valmista keksipohja; hienonna keksit muruiksi,
sulata voi ja sekoita seos tasaiseksi. Painele se
halkaisijaltaan noin 22 cm olevaan irtopohjavuokaan.
Laita jääkaappiin vähintään vartiksi.


3. Valuta rusinat rommiliemestä. Ota puolet siitä
talteen.


4. Vaahdota kerma ja sekoita sitten joukkoon
mascarpone, rommirusinat ja -liemi sekä sokeri.
Itse laitoin noin desin tavallista sokeria +
hieman vaniljasokeria.

Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen
kylmässä vedessä liotetut liivatteet.

Kaada seos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan
sekoittaen.


4. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Nosta kakkujääkaappiin ja anna hyytyä vähintään
kolme tuntia.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta varovasti tasareunaista
veitseä apuna käyttäen. Voit kastaa veitsen kuumaan
veteen, se helpottaa irrotusta.


5. Koristele valmis kakku kermavaahtopursotuksin
sekä sydänpiparein. Kakun pintaan tulevat piparit
on hyvä kiinnittää syötävällä liimalla tai kaupan sokeri-
kuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti