lauantai 11. joulukuuta 2010

Kardemummakakkuset


Kardemumma on kanelin, neilikan ja inkiväärin ohella erinomainen mauste jouluisiin leivonnaisiin. Nyt sitä ripsautetaan kardemummakakkusiin, jotka ovat ihania pikkutarjottavia joulunajan kahvipöytään. Juuri pienen kokonsa ansiosta ne sopivat tarjottavaksi nyt, kun tarjolla on monenmoista muutakin makeaa. Kardemummakakkuset ovat kuin pieniä sieviä murokakkuja. =)


45 kpl
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa



Tässä käyttämäni muotti kakkusiin.
Tämä on Tupperwarelta, mutta vastaavia löytyy
monelta muultakin valmistajalta.


1. Vaahdota pehmeä voi sekä sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen.
Jos haluat, voit vielä lisätä munat osissa; valkuainen ensin, vatkaa, lisää
keltuainen. Vatkaa sitten niin kauan, että vaahto on kauniin vaaleaa ja
kuohkeaa.

2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi ne vaahtoon. 
Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä kardemumma.
Sekoita nopeasti tasaiseksi.


3. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota sitä vuoan
koloihin. Jätä reilusti tilaa, mielellään ainakin puolet
kolosta.


 4. Lisää jokaisen taikinanokareen päälle yksi (jos ovat
pieniä, kaksi) kuivattu karpalo. 


5. Pursota sitten karpalon päälle vielä vähän taikinaa. 
Jätä kuitenkin nousuvaraa.


 6. Paista kakkusia uunin keskitasolla 175 C:ssa 12 min.
Anna niiden vetäytyä hetki ja kumoa sitten vuoka;
kakkuset irtoavat lähes itsestään.


2 kommenttia:

  1. Vau, näyttävätpä ihanilta! Jouluna on niin kaikkea makeaa ähkyyn asti, että tämmöiset pikkuiset herkut olis just ihania. Kun tekis mieli maistaa, muttei mitään isoa jaksa :D Mä oon ihastunut noihin silikoneihin kans, ja siis leivontatuotteisiin ;DDDD

    VastaaPoista
  2. :D :D Joo makiaa on masun täydeltä ja tuntuu et sit joulun jälkee ei tee kuukautee mieli mitään mis on sokeria x) Meil varmast tuleekin näitä jouluna kahvipöytään. Joo silarit on parhaita :D Ne muotit siis :D

    VastaaPoista