keskiviikko 3. elokuuta 2011

Punaposken hätävara

Kesällä on oikeus kiirehtiä oikotietä onneen ja pyrkiä suoriutumaan leipomisesta mahdollisimman vähällä vaivalla. Valmiista torttupohjasta syntyy nopeasti ihanaa tarjottavaa kahvipöytään, vaikka yllätysvieraille tarjottavaksi. Kerman tai vaniljavaahdon vatkaa hetkessä ja vastapoimitut kauden marjat kruunaavat tämän ihanan tortun, jota maistettuaan ei lainkaan kaipaa tavallista täytekakkua.

Torttupohja on paitsi helppo, myös halpa hätävara, edullisimmillaan se maksaa 0,99 euroa, eikä ole tästäkään syystä huono hankinta "kaiken varalle". Kerma tai vaniljakastike maksaa noin 1,5 euroa per purkki ja hilloa ainakin meiltä löytyy itsetehtynä sekä marjat omista pensaista. Sopii siis hyvin myös esimerkiksi opiskelijan budjettiin. =)


Pohja:
1 valmis torttupohja

Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 g vadelmahilloa
3 dl punaherukoita
150 g vadelmia

Päälle ja koristeeksi:
Punaherukoita
Vadelmia
Herukan lehtiä


 1. Ota torttupohja pakkauksesta ja laita se
tarjoilualustalleen. 

Kostuta kevyesti vaikkapa maidolla.


 2. Soseuta punaherukat sauvasekoittimella
ja sekoita joukkoon hillo

Levitä täyte torttupohjan päälle.


 3. Ripottele vadelmat hilloseoksen päälle.


4. Vaahdota vaniljakastike (tai kerma) ja 
tarvittaessa tukevoita vaahtoa yhdellä ruoka-
lusikallisella vaniljakreemijauhetta.

Voit myös lisätä ripauksen vanilliinisokeria.


5. Koristele torttu vadelmilla, punaherukoilla
sekä näiden tuoreilla lehdillä.

Ja sitten herkuttelemaan!
Tortun voi laittaa heti tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti