perjantai 19. elokuuta 2011

Helppo tummasuklaakuorrute

Ihanan tummasuklaakuorrutteen saat syntymään käden käänteessä tällä ohjeella. Alunperin erään sacherkakun reseptissä ollut kuorruteohje on muodostunut yhdeksi suosikeistani juuri helppoutensa takia.

Tämän kuorrutteen rakenne jaa jähmettyessäänkin mukavan pehmeäksi ja on siksi hyvin helppo leikata. 

Huom. Kakun pinnalle kannata levittää ohut kerros hilloa tai marmeladia, ennen kuin lisäät kuorrutteen.


200 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl kermaa

Paloittele suklaa ja voi ja sulata ne mikrossa tai vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja saostua ja kaada se sitten kakun pinnalle aloittaen keskeltä ja edeten kohti reunoja. Vielä lämpimän kuorrutteen levittämistä voit auttaa esim. palettiveitsellä. Anna jähmettyä kylmässä ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti