maanantai 20. kesäkuuta 2011

Etelänserkun suklaakakku


 Etelänserkku kätkee suklaakakkuun tietenkin runsaasti "etelänhetelmiä" ;) Passio, aprikoosi ja appelsiini vilahtelevat tässä kakussa. Maku on ihanan suklainen olematta liian raskas - juuri sitä mitä itse aina suklaakakulta toivon. 

Olen niin ihastunut tuohon Pandan passion-maustettuun tummaan suklaaseen, että sitä oli kokeiltava leivontaan. Sellaisenaan sitä menee monta palaa, mutta voin sanoa että sopii hyvin myös leivonnassa käytettäväksi antamaan hieman erilaisen suklaaelämyksen tavallisen tumman suklaan sijasta.

Koristelussa panostan nyt kesäaikaan helppouteen ja nopeuteen, sillä kuumina kesäpäivinä, kun mieli halajaa mökille ja rantaan, ei huvita tuntikaupalla keittiössä viipyä. Siksi nopeat ratkaisut vievät nyt voiton näpertelystä!

Isoja kuvallisia ohjeita en tämän ohjeen yhteyteen laittanut, sillä hyydykekakkuja on blogissa tehty ennenkin ja niiden yhteydessä on paljon kuvaohjeita. Apua voi siis tarvittaessa katsoa niistä. =)



3,5 dl kermaa
1 prk Hovi Appelsiinin makuista tuorejuustoa
n. 1dl sokeria
400 g aprikoosin puolikkaita (säilyke)
2 levyä Panda Passio -tummaa suklaata
5 liivatelehteä
3 rkl aprikoosien säilykelientä


1. Valmista keksikakkupohja ohjeen mukaan. Laita se jääkaappiin kovettumaan n. 15 minuutiksi.

2. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Hienonna aprikoosin puolikkaat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja kaada vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.

4. Sulata suklaa (ks. ohje mikrossa sulattamisesta jos tarvitset) ja lisää suklaa vähitellen täytevaahdon joukkoon, koko ajan sekoittaen.

5. Kuumenna säilykeliemi ja sulata siihen liivatelehdet (muista 10 min. kylmässä vedessä liotus). Kaada ohuena nauhana massaan, jälleen samalla koko ajan sekoittaen huolellisesti pohjaa myöten.

6. Kaada täytevaahto keksipohjan päälle. Ravistele vuokaa hieman, niin että kakun pinta tasoittuu. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.


Verkko-koristelu


Koristelua varten sulata pieni määrä Candy Meltsejä. 

Laita sula pieneen pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän
muutaman millin paksuinen aukko.

Leikkaa paksusta muovista kakun kokoinen ympyrä
(itse käytin Rainbown vahvaa muovipussia ja muottina
tietysti kakun pohjaa). 

Pursota muovin päälle rinkuloita Candy-sulalla.

Kumoa muovi hyytyneen, vuoastaan irroitetun kakun
päälle. Painele varovasti muovia, niin että kuvio
tarttuisi kakun pintaan. 

Laita kakku nyt kylmään 10 minuutiksi.
Tämän jälkeen voit irroittaa muovin;
nosta varovasti toisesta reunasta,
muovi irtoaa kyllä helposti.


1 kommentti:

  1. Ihanat sivut sinulla ja kauniita kakkuja! Linkitän sinut blogiini ;)

    VastaaPoista