tiistai 21. kesäkuuta 2011

Dumle-muffinsit


Dumle-muffinsit lienee jo jonkinlainen leivontablogien klassikko - ja sellaisia Onnelassa arvostetaan; siispä leipomaan! Taikinaan kätketään reilusti maitosuklaata ja sydämeksi kätketään herkullisia Dumle-karkkeja. Eri makuisilla karkeilla saa hieman vaihtelua muffinseihin!


14 kpl

150 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
200 g maitosuklaata
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
14 Dumle-karkkia


 1. Vatkaa pehmeään margariiniin sokeri.

Lisää sitten munat:
erottele valkuaiset ja keltuaiset ja lisää näin yksi 
osa kerrallaan rasvavaahdon joukkoon samalla 
voimakkaasti vatkaten. Vaahdota seosta niin kauan,
kunnes seon kuohkeaa, vaaleaa vaahtoa.


 2. Sulata sitten maitosuklaa (ks. tarvittaessa ohje
suklaan sulattamisesta mikrossa) ja lisää se rasva-
vaahdon joukkoon. Sekoita hieman.


 3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi
taikinan joukkoon. Lisää sitten maito.
Sekoita varovasti mutta huolella
kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.


 4. Jaa lusikalla pieniä nokareita taikinaa muffinsi-
vuokien pohjalle. Laita päälle yksi dumle muffinsia
kohti ja nosta sitten päälle nokare taikinaa niin,
että karkki juuri ja juuri peittyy. 

Huom. Kuvassa muffinsivuoassa on liikaa taikinaa,
vähän enemmän kohoamisvaraa olisi hyvä jättää.


5. Paista 175 C:ssa noin 16 minuuttia, 
eli kunnes muffinsit ovat kuohkeita, kypsiä ja kauniin
rusehtavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti