torstai 28. huhtikuuta 2011

Valkovuokot

Kevät ja lämpiävästä maasta nousevat kukkaset innoittavat luomaan kukkaloiston keittiöönkin. Sokerimassa muuntautuu tällä kertaa herkiksi valkovuokoiksi vihreine lehtineen.

Vuokot ovat todella helppoja tehdä ja onnistuvat koristetöiden vasta-alkajiltakin. Kuitenkin ne ovat kauniita ja näyttäviä esimerkiksi keväisen kakun koristeena. Pienen kokonsa puolesta ne sopisivat hyvin myös kuppikakkujen koristeeksi.



Tarvitset:
- valkoista sokerimassaa
- keltaista tomuväriä
- silikonikaulimen
- kaulinta-alustan
- muotoilusienet
- pallopäisen muotoilutyövälineen
- vihreää koristegeeliä (Dr. Oetker)
- kultaisia tai keltaisia nonparelleja


 1. Kaulitse sokerimassa muutaman millin
paksuiseksi levyksi kaulinta-alustan tai
muovin päällä.

Ota sitten pieni kukkamuotti.


2. Ota muotilla kuvio massasta.


 
3. Levitä hieman tomusokeria kukan ala-
puolelle.

Yleensäkin sokerimassaa työstäessä kannat-
taa pitää tomusokeria lähellä, koska massa
pehmenee nopeasti ja muuttuu näin han-
kalammin käsiteltäväksi. Tässä taas tomu-
sokeri auttaa.


 
4. Nosta sitten kukka ohuemmalle muotoilu-
alustalle sokeroitu puoli alustaa vasten.

Ohenna terälehtiä pallopäisellä muotoilu-
työvälineellä aloittaen keskeltä ja edeten
terälehtien kärkiä kohti. 


5. Nosta sitten kukka paksummalle alustalle
eli muotoilusienelle.

Paina kukan keskustaa pallopäisellä muo-
toilutyövälineellä niin, että vuokko saa
kuppimaista muotoa. 


6. Kukka muodossaan.
Nosta kukka kuivumaan esimerkiksi kerta-
käyttölusikkaan. Anna kuivua vähintään
pari tuntia.


7. Sivele keltaista tomuväriä kukan keskus-
taan. 

8. Pursota pieni tippa vihreää koristelu-
geeliä kukan keskustaan.
Koristele keskusta vielä valkoisin nonpa-
rellein.

Anna kuivua mielellään seuraavaan
päivään.


Valkovuokon lehdet

Tarviset:
- vihreää sokerimassaa
- murattimuotin
- terävän veitsen
- silikonikaulimen
- kaulinta-alustan


1. Kaulitse vihreä sokerimassa levyksi ja ota
siitä kuvioita murattimuotilla. 
 Isolla muotilla saisi näyttävämpiä, mutta
itselläni ei ollut kuin kolmen sarjana ostetut
muotit, joista käytin isointa. XL-kokoisia
saa yksittäiskappaleina.


2. Muotoile lehteä leikkaamalla jo siinä
olevia lehtiä kapeammiksi ja syventämällä
lehtien välejä.


3. Siisti lehden rajoja esimerkiksi grillitikulla.


 4. Muotoile sitten lehtien kärkiä teräväm-
miksi nipistämällä niin päitä. 

Anna valmiin lehden kuivua seuraavaan
päivään.
Koristellessasi kakkua voit asetella lehdet
ryhmiin, jolloin pääset aidomman näköiseen 
lopputulokseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti