keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Appelsiini-kardemummakakku


 Kevät alkaa astua jo Onnelaankin ja sen kyllä
huomaa siitä, että leivonnaisissa suositaan nyt
keveyttä sekä värikkyyttä, makua unohtamatta!

Appelsiini-kardemummakakku on ihanan 
mehevää ja yhdistää kivasti raikkaan appelsiinin
ja vivahteikkaan kardemumman. Koko komeuden
kruunaa puhtaanvalkoinen kuorrutepilvi. 

Mehevyyttä kakulle antaa vastapuristettu mehu.
Kuoresta saadaan taas lisää makua ja väriä.

Kakun voi myös paistaa tavallisessa rengasvuoassa 
ja jättää kuorrutteen pois, jolloin siitä saadaan 
tavallinen kahvikakku.


150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 dl appelsiinimehua
1 raastettu appelsiininkuori

Kuorrute:
2 dl Flora Vispiä
100 g tuorejuustoa
tomusokeria maun mukaan, n. ½ dl

 1. Raasta appelsiininkuori.


 2. Halkaise appelsiinit ja purista mehu. 

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.


4. Lisää pehmeään margariiniin sokeri
(itse käytin ruokosokeria) ja vatkaa
sekaisin.
5. Vatkaa keltuaiset ja valkuaiset yksi
kerrallaan rasvan joukkoon ja
vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi
vaahdoksi.


6. Siivilöi rasvavaahtoon keskenään sekoitetut
kuivat aineet ja lisää joukkoon appelsiini-
mehu. 

Mehun voi siivilöidä, jos puristaessa tuli
joukkoon siemeniä tai muita isompia sattumia.


 7. Sekoita ainekset rasvavaahdon joukkoon 
varovasti nostellen. Vältä ylimääräistä 
sekoittelua, ettei taikinaan muodostu
sitkoa.


 8. Kaada taikina pyöreään, halk. n. 24 cm 
olevaan irtopohjavuokaan.

Hyväkuntoista teflonvuokaa ei tarvitse kuin
kevyesti voidella. Kahvikakkuvuoka taas 
kannattaa aina voidella ja jauhottaa.

9. Paista kakkua 175 C:ssa noin 30 minuuttia.


10. Vaahdota vispi ja sekoita joukkoon 
tuorejuusto ja sokeri. 

Levitä kuorrutus kakun päälle niin, 
että se hieman valuu reunoilta.
Koristele haluamallasi tavalla,
vaikka vain appelsiininpaloilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti