tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kaakaokakkupohja



Muokkasin hieman blogissa aiemmin ollutta kaakaokakkupohjareseptiä ja tässä on nyt kehittelyni tulos. Runsaasti kaakaoinen, mehevä pohja, joka ei kuitenkaan ole liian makea.

Niin kuin kakkupohjat yleensä, on kaakaokakkupohjakin parasta valmistaa edellisenä päivänä. Toisaalta tämän pohjan kanssa onnistut, vaikka tekisitkin sen samana päivänä kuin se täytetään, kunhan se vain saa kunnolla jäähtyä ennen sitä.

Pohjaan on käytetty 3 munaa, mutta tilavuudeltaan se vastaa 4 munan kakkupohjaa.

Pohja on aavistuksen verran tavallista sokerikakkupohjaa helpommin mureneva, joten ota tämä huomioon sitä leikatessasi. =)


3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia tai voita
1 dl kermaa

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon pinnalle.

3. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva sekä kerma ja sekoita nyt varovasti nostellen.

4. Kaada taikina voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan ja paista 175 C:ssa 30 minuuttia.

5. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja irrota se sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti