tiistai 26. huhtikuuta 2011

Mausteiset broileri-pekonipiiraat

Edellisessä äänestyksessä kysyin, minkälaista ohjetta toivotte vapuksi. Voittajaksi selvisi valinta suolaisesta reseptistä. Jälleen kerran sanonta "sitä saa mitä tilaa" pitää paikkaansa, sillä nyt julkaisen teille resepti-ideani yhdeksi vapun suolaiseksi herkuksi. Loistavaa illanistujaistarjottavaa ja kohtuullisen helppo valmistaa.

Ohjeen yhteydessä pääsin testaamaan uusinta hankintaani, Iloleipurin piirasmuottia. Se on tarkoitettu erilaisten umpikuoristen pikkupiirakoiden valmistamiseen. Sen avulla kannen saa suljettua kunnolla niin, ettei täyte paistaessa pursua liitoskohdista. Omani ostin Citymarketista, hintaa oli noin 8 euroa. Tuote löytyi keittiötarvikkeiden osastolta. Pakkauksen kyljessä on myös erinomainen makeisiin piirakoihin tarkoitettu taikinaresepti, jota ehdottomasti kannattaa kokeilla.

Ohje jättää hieman muunteluvaraa; mausteita kukin voi käyttää oman mielensä mukaan. Reseptiin olen laittanut käyttämiäni mausteita ja sulkuihin niiden määrän, ihan noin pieneksi osviitaksi. Mutta itseäni toistaen, jokainen maustaa sen verran kuin tykkää ja täytettähän voi välissä maistella. 

Lisäksi tätä ohjetta voi soveltaa tavallisen piirakkamuotin kanssa, jolla siis yleensä tehdään puolikuun muotoisia pasteijoita. 

Ohjeesta tulee n. 13 piirasta.



Taikinakuori:

Täyte:
150 g kypsää broilerin rintafileetä
1 pkt Amerikan pekonia
50 g sipulia kuutioina
cajunmaustetta (0,5 tl)
valkosipulimurskaa (0,5 tl)
mustapippuria (hyppysellinen)


1. Valmista rahkavoitakina ohjeen mukaan.
Laita se kylmään lepäämään.


 2. Kuullota sipulikuutiot kevyesti öljyssä.
Suikaloi sitten pekonit ja ruskista ne.
Valuta pekonista ylimääräinen rasva
laittamalla ne talouspaperin päälle.

Paloittele broileri pieniksi paloiksi.


 3. Sekoita broileri, pekoni ja sipuli sekä
mausteet keskenään. 


 4. Kaulitse rahkavoitaikina levyksi ja ota siitä
kuvioita piirasmuotin ulkoreunoilla.
Muotin toisella puolella saat tasaisen,
umpinaisen ympyrän, kun taas toinen
puoli leikkaa ympyrään pienen sydämen.

Umpinainen ympyrä sopii hyvin pohjaksi
ja sydänpuoli kanneksi.


 5. Nosta pohjalevy muottiin, sille puolelle,
jossa on keskellä suurempi syvennys.
Laita pohjan päälle noin ruokalusikallinen
täytettä.

Voitele sitten ulkoreunat kananmunalla.


 6. Nosta kansi päälle ja paina sitten muottia
napakasti.


 7. Reunoilta pursuavan taikinan voi siistiä
vaikkapa tavallisella ruokailuveitsellä.


 7. Samalla kun kanteen leikkautuu sydänkuvio.
saat pienen sydämen koristeeksi piiraaseen.
"Liimaa" kananmunalla kuvio paikoilleen.

Nosta piiraat pellille, voitele huolellisesti
munalla ja paista 175 C:ssa 14 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti