Mokkapalat on jälleen yksi kiistaton klassikkoleivonnainen - jo lapsuudesta tuttua herkkua, jota äidin apuna kotikeittiössä leivottiin.
Minusta mokkapalojen tulee olla kosteahkoja ja meheviä sisältä. Eli juuri päinvastaista kuin mitä monet vuodet "onnistuin" leipomaan. Siksi katsoinkin nyt aiheelliseksi muokata vanhaa reseptiäni saadakseni aikaan juuri sellaisia mokkapaloja, joita olen joskus maistanut mutta omasta uunista en ole vielä onnistunut ulos vetämään.
Ja vielä rasvan määrän kauhistelijoille, sanottakoon, että minusta mokkapalat on sellainen leivonnainen, jota ei ole tarkoitettukaan kevyeksi herkuksi. ;)
6 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 dl maitoa / kermaa
1,5 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 dl maitoa / kermaa
250 g margariinia / voita
Kuorrute:
200 g margariinia / voita
450 g tomusokeria
½ dl kylmää kahvia TAI ½ dl kermaa sekä hieman kahviaromia
200 g margariinia / voita
450 g tomusokeria
½ dl kylmää kahvia TAI ½ dl kermaa sekä hieman kahviaromia
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva
sekä neste. Sekoita varovasti nostellenpohjaa myöten.
Jauhot ja rasva painuvat herkästi kulhon pohjalle, jolloin
Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva
sekä neste. Sekoita varovasti nostellenpohjaa myöten.
Jauhot ja rasva painuvat herkästi kulhon pohjalle, jolloin
taikinaan voi muodostua paakkuja.
Kaada taikina uunipellille ja paista 200 C:ssa noin
15 minuuttia.
15 minuuttia.
Valmista kuorrute. Sulata rasva ja siivilöi joukkoon
tomusokeri sekä kaakaojauhe. Lisää kylmä kahvi
tai kerma ja kahviaromi.
Alussa kuorrute voi näyttää kokkareiselta ja
pilalle menneeltä, mutta sitä se ei ole; sileä
rakenne saavutetaan kun kuorrutetta sekoitetaan
edelleen.
Alussa kuorrute voi näyttää kokkareiselta ja
pilalle menneeltä, mutta sitä se ei ole; sileä
rakenne saavutetaan kun kuorrutetta sekoitetaan
edelleen.
Kaada kuorrute pohjan päälle. Tarvittaessa levitä
tasaiseksi kuumaan veteen kastetulla lastalla.
Muutoin pintaan koskemista kannattaa välttää.
Nosta pelti kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt;
Nosta pelti kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt;
noin tunti tai vähempikin voi riittää.
Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Mokkapalat ovat melko makeita ja siksi niitä
Mokkapalat ovat melko makeita ja siksi niitä
ei ehkä tee mieli syödä paljoa kerralla,
niin hyviäkuin ne ovatkin!
Varsinkin juhlissa, joissa tarjottavaaon muutakin,
voi pieni pala olla parempi vaihtoehto kuin iso.
niin hyviäkuin ne ovatkin!
Varsinkin juhlissa, joissa tarjottavaaon muutakin,
voi pieni pala olla parempi vaihtoehto kuin iso.
Lähikuvasta näet, miten meheviä ja suklaisia paloja
on tämän reseptin lopputuloksena!
on tämän reseptin lopputuloksena!
herkullisen näköinen :))
VastaaPoistaKiitos! Melkoisen suklaista herkkua =)
Poistaoon monesti koittanu ettiä kostean mokkapalan ohjetta ja täältä löysin :) just tuli uunista ulos, että en oo vielä kerennyt maistamaan mutta hyvältä ainakin näyttää :)
VastaaPoistaOhjeessa sanotaan kuorrutteen kohdalla että siivilöi tomusokeri ja KAAKAOJAUHO rasvan joukkoon, vaikkei kuorruteaineksissa kaakaota mainita. Mikähän mahtaisi olla hyvä määrä?
VastaaPoistaMä laitoin tummaa kaakaota noin ruokalusikallisen verran suunnilleen, en mitannu.
VastaaPoistaHei. Vieläkin puutuu kuorutteen ohjeesta kaakaojauhon määrä. :)
VastaaPoistaTästä ohjeesta puuttui kaakaon määrä...
VastaaPoistaHarmi että tämä lupaava resepti ei toiminutkaan.. minulla pohjasta tuli ohutta/ juoksevaa hyytyi kyllä uunissa ,mutta jäi ihmeen ohueksi ja rakenne oli sienimäinen/ kumimainen. Kuorrute oli myös valuvaa ( oli jäähtynyt pohja) missäköhän meni vikaan vaikka noudatin ohjetta ja mitta määriä...?