lauantai 9. lokakuuta 2010

Ranskalainen juustotorttu

Jälleen kerran on ohjeen toteutuksesta kiittäminen Facebookia ja nyt ystävääni Jaanaa, jonka kanssa tuli puheeksi helppotekoinen kinkkupiiras, "jossa ei olisi paljoa mitään ylimääräistä"; vain kinkkua, paprikaa, ehkä sipulia. Mieleeni juolahti oitis talouskoulukirjani, jossa oli resepti juuri kuvatunkaltaiseen piiraaseen.

Lopputulos oli aika maukas, varsinkin, kun käytin kunnon raaka-aineita; mozzarellajuustoa, kotimaista paprikaa ja laadukasta kinkkua! Kehotan kokeilemaan tätä(kin). Loistavaa illanistujaistarjottavaa!

Ohje on siis muuten otettu lähes sellaisenaan kirjasta "Ruoanlaittamisen taito". Minun toinen Raamattuni ;)




100 g rasvaa
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte:
150 g kinkkua (kuutio tai suikale)
½ paprikaa
50 g sipulikuutioita

200 g juustoraastetta
3 munaa
2,5 dl kermaa
1/4 tl mustapippuria


1. Nypi rasva ja jauhot rakeiseksi, lisää vesi ja suola,
Sekoita nopeasti. Painele taikina vuokaan; tähän sopii
halkaisijaltaan 20 cm oleva irtopohjavuoka tai noin
26 cm piirakkavuoka.



Paista pohjaa 225 C:ssa noin 15 minuuttia.

 2. Sillä aikaa, kun pohja paistuu, kuutioi paprika ja valmista
muna-kermaseos; Riko munien rakenne kunnolla, lisää
kerma ja pippuri. Voit halutessasi käyttää myös muita
mausteita.


3. Esipaistettu pohja näyttää tältä.
 

4. Ripottele pohjan päälle kinkku, sipuli, paprika...


...sitten juustoraaste...


...ja lopuksi kaadetaan päälle muna-kermaseos.

Paista torttua vielä 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut
kauniisti väriä ja täyte on hyytynyt.


1 kommentti:

  1. Kiitos tästä ohjeesta. Vieläkään en ole ehtinyt kokeilemaan mutta piakkoin varmaankin kuhan voimavarat ja aika kaiken keskellä riittää ajattelin et jos lisäisin tuohon viel ananasta niin menisi ikäänkuin pizzana ja niille jotka ei tykkää tai pysty syömään voisi jättää paprikan pois. :D

    VastaaPoista