tiistai 12. lokakuuta 2010

Kreikkalainen kanasalaatti


Perinteistä kreikkalaista salaattia tuunataan broilerilisäyksen verran. Näin salaatista tulee ruokaisampaa ja se toimii hyvin myös kevyempänä lounaana. Salaatti maistuu erityisen hyvin yhdessä tuoreen leivän tai vaikkapa juustosarvien kanssa.

 


2 tomaattia
1 sipuli
1 dl öljyä
suolaa, mustapippuria

1 pss jääsalaattia
1 kurkku
250 g kypsää, maustettua kanan rintafileetä
200 g fetajuustoa kuutioina
(oliivirenkaita)


1. Valmista marinoitu tomaatti-sipulisalaatti
(hyvää myös sellaisenaan);
viipaloi tomaatit sekä sipulit.
Lado kerroksittain kulhoon
ja ripottele joka väliin kevyesti
suolaa sekä pippurisekoitusta.
Kaada päälle öljy ja peitä kulho
huolellisesti foliolla.

Nosta jääkaappiin marinoitumaan
noin kolmeksi tunniksi.
(Voi olla yön ylikin, eli on helppo
valmistaa edellisenä päivänä).


2. Revi jääsalaatti kulhon pohjalle.




3. Lisää tomaatti-sipulisalaatti sekä kuutioitu
kurkku.



4. Kuutioi broilerin rintafileet ja lisää joukkoon.

Rintafileitä ei tarvitse itse alusta asti kypsentää,
vaan niitä saa myös valmiina kaupasta. Ne ovat
käteviä juuri salaateissa ym.



5. Ripottele lopuksi päälle valutetut oliivirenkaat
ja fetakuutiot.

Salaatti näyttää kivalta näin kerroksittain koottuna,
mutta toki voit sekoittaan sen, kunhan teet sen
varovasti, ettei juustokuutiot rikkoudu.
Erillistä salaatinkastiketta ei välttämättä tarvita,
sillä tomaateista tuleva marinointiöljy antaa kivaa
makua ja mehevyyttä koko salaatille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti