perjantai 17. syyskuuta 2010

Pullien täytteitä

Rahkakreemi on ihanan vaniljainen ja pehmeä täyte, joka yltää lähelle suuresti rakastamaani dallaspullien täytettä. Se sopii kierrepulliin, pursotettavaksi... Saat myös ihania mustikkapullia, kun teet pullalle kreemistä silmän ja kypsän pullan koristelet mustikoilla ja hyytelösokerista tehdyllä seoksella.

Omenakanelitäyte on mukavaa vaihtelua peruskorvapuusteille, joskin pullanhan voi tietenkin leipoa perinteiseen muotoon. Täytteeseen voit makusi mukaan lisätä kanelia ja/tai sokeria, itse en nyt laittanut nyt kuin kanelia, kun vein maistiaisia diabeetikkoisälleni.


Rahkakreemi

250 g rahkaa
200 g margariinia / voita
1½ dl vaniljakreemijauhetta
2 tl vanilliinisokeria
½ dl sokeria

1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
Sekoita joukkoon rahka, kreemijauhe ja sokerit.
Maista sokerin sopiva määrä ja lisää tarvittaessa.

Valmis kreemi on pehmoinen, kellertävä massa,
jota voi levittää lastalla, lusikoida tai pursottaa.

Pullien lisäksi rahkakreemi soveltuu moniin paistettaviin
leivonnaisiin kuten marjapiirakoihin (toimii hyvin myös
omenan ja raparperin kanssa).


Omena-kanelitäyte

1 pss omena-kanelikiisseliaineksia
100 g margariinia / voita

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon kiisseliainekset.
Levitä täyte heti esimerkiksi rullattavan pullataikinalevyn
päälle ja kääri rullalle, muotoile vaikkapa korvapuusteiksi!


2 kommenttia:

  1. Rahkakreemiä en olekaan vielä pullissa kokeillut. Pitääpä testata :)

    VastaaPoista
  2. Joo se on aikamoista herkkua =) Varsinkin jos tosiaan muutenkin tykkää vaniljakreemistä. Vähän niin kuin paistonkestävä versio diplomaattikreemistä x)

    VastaaPoista