lauantai 18. syyskuuta 2010

Omena-kanelivaahto

Idea omena-kanelivaahtoon on peräisin opiskeluajoiltani, jolloin valmistimme sitä harjoituskeittiössä erään aterian jälkiruuaksi. Sanon yhden sanan, täydellistä!

Omena-kanelivaahto toimii erinomaisesti sellaisenaan jälkiruokana sekä myös kakun välissä. Vaahto kun jonkin verran hyytyy, joten sitä voi laittaa melko paksunkin kerroksen ilman erillistä liivatetta - näin täyte on siis myös kasvispohjaiseen ruokavalioon sopiva, sillä kiisseliaineksessa itsessään on vain perunatärkkelystä. Liivatetta lisäämällä se soveltuu myös hyydykekakkuun.

Katso omena-kanelikiisselijauheesta enemmän tuote-esittelyistä. 


1 pss omena-kanelikiisseliaineksia
3 dl kylmää vettä
2,5 kermaa
sokeria maun mukaan


1. Valmista kiisseli;
mittaa kulhoon kylmä vesi ja lisää kiisseliaines
nesteen joukkoon. Vatkaa huolellisesti tasaiseksi.
Anna tekeytyä kylmässä n. 15 minuuttia.

2. Vatkaa kerma mahdollisimman kovaksi
vaahdoksi (lisää sokeri, mikäli sitä käytät.

3. Kaada kiisseli kermavaahdon joukkoon ja
sekoita varovasti nostellen.

Jos käytät vaahdon kakun tai kääretortun välissä,
ala täyttämään heti, mutta jos vaahto nautitaan jälki-
ruokana, laita se kylmään tekeytymään noin tunniksi,
jolloin maut tasaantuvat.

Jos haluat pursottaa vaahdon annoksiksi jälkiruoka-
maljoihin, tee se heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti