perjantai 10. syyskuuta 2010

Onnelan omenapai

Onnelassa omenapai valmistetaan amerikkalaistyyppiseen paitaikinaan ja herkullinen täyte syntyy omenanpaloista, kanelista ja inkivääristä.

Taikinassa käytetään pääosin fariinisokeria. Valmis taikina saa levätä kylmässä pari tuntia ennen leipomista, mutta se voidaan myös valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, vaikka jo edellisenä iltana.

Inkiväärihillolla saadaan täytteeseen makeutta, pehmeyttä ja tietenkin inkiväärin ihanaa makua. Omenista parhaiten sopivat happamat omenat.


Paitaikina:
150 g margariinia
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
n. 0,5 kg omenanpaloja
3 tl kanelia

1 dl kylmää vettä
2 rkl perunajauhoja
½ prk inkiväärihilloa




Inkiväärihillo on monelle tutun MacKaysin tuotteita.
Itse löysin sitä Prismasta.


Ja sitten leipomaan;
1. Jaa taikina kahteen osaan.

Kaulitse toisesta osasta levy, josta leikkaat hieman vuoan
pohjaa isomman ympyrän. Nosta se varovasti vuoan pohjalle
asetellen samalla reunat. Voit "ylimääräisestä" taikinasta
vielä parannella reunoja, jos ne tuntuvat esimerkiksi liian ohuilta.

Tässä käytössä halkaisijaltaan 26 cm oleva irtopohjavuoka.


2. Kuori ja paloittele omenat.
Sekoita niiden joukkoon kaneli.

Kaada palat pohjan päälle.


3. Sekoita perunajauhot huolellisesti veteen.
Lisää sitten tämä neste inkiväärihillon joukkoon.

Kaada seos omenoiden päälle.


4. Kaulitse jäljellä olevasta taikinapalasta sopivan kokoinen kansi.
Nosta se omenanpalojen päälle. Painele reunat kiinni haarukalla
ja voitele pai kananmunalla.

Paista 200 C:ssa 30 minuuttia.

Anna jäähtyä vähän aikaa ennen herkuttelua,
jotta täyte ehtii kiinteytyä.



2 kommenttia:

  1. Hei,

    Mikä tuo inkiväärihillon mitta on? 1/2 dl vai 1/2 purkkia?

    VastaaPoista
  2. Eli se on ½ purkkia. Näköjään iskenyt virhe ja jäänyt merkitsemättä tuohon. Korjaan sen ohjeeseen. =)

    VastaaPoista