sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Luumupiirakka (maidoton, gluteeniton)

Luumu kuuluu suosikkimakuihini leivonnassa - eikä tosiaankaan vain jouluna.

Kaikkien omenanmakuisten leivonnaisten jälkeen tehdään siis luumupiirakka, joka mahdollistaa herkuttelun myös erikoisruokavaliota noudattaville; piirakka kun on gluteeniton ja maidoton, ja maistuu silti varmasti kaikille. Kardemumma antaa kivaa makua kuohkeaan pohjaan, ja pehmeä luumumarmeladi on koko piirakan sydän.


4 munaa
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kardemummaa
200g  kasvirasvaa
500 g luumusosetta tai -hilloa


1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi sitten joukkoon keskenään sekoitetut
kuivat aineet varovasti nostellen.
Kaada lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Tätä vaihetta on havainnollistettu 

 Porkkana-omenapiirakan ohjeessa.


2. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille,
levitä tasaiseksi ja pursota luumusose
raidoiksi taikinan päälle.

Paista piirakkaa 200 C:ssa noin 35 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti