Perunanviljelijän jauhelihapiirakka käy loistavasti valmistettavaksi etukäteen, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.
Nimi piirakalle on paikallista huumoria, sillä naapurikuntamme Lemi tunnetaan keskuudessamme ahkerana perunanviljelyseutuna. Terveisiä sinne ;)
Nimi piirakalle on paikallista huumoria, sillä naapurikuntamme Lemi tunnetaan keskuudessamme ahkerana perunanviljelyseutuna. Terveisiä sinne ;)
Pohja:
1 annos suolaista murotaikinaa
Täyte:
200 g jauhelihaa
250 g perunasipuli-sekoitusta
1 prk kermaviiliä
2 rkl ketsuppia
1 lihaliemikuutio
½ dl vettä
1 kananmuna
2 tl paprikajauhetta
1 tl pippurisekoitusta
½ tl valkosipulimurskaa
ripaus suolaa
1. Valmista suolainen murotaikina ohjeen mukaan.
Painele taikina halkaisijaltaan n. 26 cm
Painele taikina halkaisijaltaan n. 26 cm
olevaan piirakkavuokaan.
2. Ruskista jauheliha.

3. Lisää pohjan päälle perunasipuli-sekoitus
ja jauheliha.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaada sitten seos vuokaan.
Kaada sitten seos vuokaan.


5. Paista piirakkaa 200 C:ssa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti