maanantai 27. syyskuuta 2010

Lemiläisen perunanviljelijän jauhelihapiirakka

Kuten aikaisemmin tekemäni Äijänpiiras, tämäkin on tuhdimpaa tavaraa. Halusin luoda tästä tarkoituksella hieman tukevamman vaihtoehdon, sillä perinteisille suolaisille piirakoille on jo niin paljon ohjeita. Hyviä ne ovat toki, mutta itse ainakin kaipaan vaihtelua ja jotain edes hitusen uutta. Ja sitähän syntyy ideoimalla!

Perunanviljelijän jauhelihapiirakka käy loistavasti valmistettavaksi etukäteen, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

Nimi piirakalle on paikallista huumoria, sillä naapurikuntamme Lemi tunnetaan keskuudessamme ahkerana perunanviljelyseutuna. Terveisiä sinne ;)




Pohja:
1 annos suolaista murotaikinaa

Täyte:
200 g jauhelihaa
250 g perunasipuli-sekoitusta
1 prk kermaviiliä
2 rkl ketsuppia
1 lihaliemikuutio
½ dl vettä
1 kananmuna
2 tl paprikajauhetta
1 tl pippurisekoitusta
½ tl valkosipulimurskaa
ripaus suolaa


1. Valmista suolainen murotaikina ohjeen mukaan.
Painele taikina halkaisijaltaan n. 26 cm 
olevaan piirakkavuokaan.


2. Ruskista jauheliha.


3. Lisää pohjan päälle perunasipuli-sekoitus 
ja jauheliha.


4. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaada sitten seos vuokaan.



5. Paista piirakkaa 200 C:ssa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti