sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Pyhäinmiehen piiras

Eli simppelisti "meetvurstipiiras", jota meillä pyhäinpäivänä syötiin. Suolaisten piiraiden ystäville oiva valinta! Makua piiras saa valkosipulituorejuustosta, jota voi vielä halutessaan tehostaa lisäämällä täytteeseen valkosipulimurskaa. Ohje on helppo ja piiras valmistuu käden käänteessä vaikkapa lyhyellä varoitusajalla saapuville vieraille.


Pohja:
½ annosta suolaista murotaikinaa

Täyte:
100 g meetvurstia
½ prk paprikasuikaleita
50 g sipulikuutioita
3 jalapenoa

200 g valkosipulituorejuustoa
1 dl maitoa tai kermaa
2 munaa
(valkosipulimurskaa)


Paprikasuikaleet on säilötty etikkaliemeen ja
löytyvät mm. tällaisessa purkissa Rainbow-
tuotemerkin alta.


 
 1. Valmista taikina ohjeen mukaan. Taputtele se halkaisijaltaan
noin 25 cm olevaan piirakkavuokaan.


2. Suikaloi meetvursti, hienonna hieman paprikasuikaleita ja
viipaloi jalapenot. Ripottele ne ja sipulikuutiot kerroksittain
pohjan päälle.


3. Valmista tuorejuustotäyte: Vispaa kulhossa juusto, neste sekä
munat tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan.


4. Paista piirasta 200 C:ssa noin ½ tuntia. 
Uunista riippuen lyhyempikin aika voi riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti