maanantai 15. marraskuuta 2010

Luumunkukat

Luumusydän-kakkuun tein luumunkukkia. Ne on melko helppoja ja nopeita tehdä ja ovat hyvin samankaltaisia kuin omenankukat, joiden hyviä teko-ohjeita netistä jo löytyykin. Tässä nyt kuitenkin oma ohjeeni luumunkukille!

Ensimmäistä kertaa kokeilin koristeiden teossa Dr. Oetkerin sokerimassaa. Voin sanoa että ei ole mitenkään sopivinta koristeiden tekoon. Massa on liian pehmeää ja vaatii käsittelyynsä paljon tomusokeria. Itse olen edelleen Städterin sokerimassan kannalla. Myös Regalice toimii ja tuleekin hyvänä kakkosena. 


Tarvitset:
ruusunkukkamuotti
valkoista sokerimassaa
tomusokeria
muotoilusienen
foliota
kuivatusastioita, esim. munakuppeja
marsipaanityövälineitä
pikeeriä + keltaista pastaväriä

 1. Kaulitse sokerimassa muutaman millin paksuiseksi
levyksi ja ota siitä kuvioita ruusunkukkamuotilla.


 2. Laita kukka muotoilusienen päälle ja ohenna terälehtiä
pallopäisellä marsipaanityövälineellä (isoin pää).

Paina työvälineellä jokaista terälehteä, niin saat
syvyyttä ja kuppimaista muotoa niihin.


 3. Nosta kukka kuivatuskuppiin (tässä foliolla vuorattu
munakuppi). Muotoile litteäpäisellä marsipaanityö-
välineellä terälehtiä kuperiksi nostamalla niiden reunoja
hieman sisäänpäin.


 4. Painele samalla työvälineellä pieniä syvennyksiä
kohti kukan keskustaa.

Anna kukan kuivua seuraavaan päivään.
Tämä ei ole välttämätöntä vaan voit jatkaa hetikin,
mutta kuivattaminen tässä välissä on suositeltavaa.


 5. Tiputa kukan keskelle tippa valkoista pikeeriä tai
sokerikuorrutetta (tuubi).


6. Ota pieni pala sokerimassaa, muotoile siitä pallo
ja paina se varovasti kukan keskelle. 

Pätki riisinuudelista (ohuemmasta) pieniä pätkiä
heteiksi ja kasta toinen pää pikeeriin tai sokeri-
kuorrutteeseen. Upota hede kukan keskustaan.
Luumunkukissa heteitä on paljon, joten laita
vaan rohkeasti useampia pätkiä.

Anna mielellään kuivua tässä välissä ainakin
pari tuntia.

Viimeistele sitten kukka pursottamalla pieni pisara
keltaista pikeeriä jokaisen heteen päähän.

Anna kukkien kuivaa vähintään seuraavaan
päivään. Kuitenkin koristeet voi valmistaa myös
hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä koristeet kuivassa.


Huom! Jos joku kaipailee ohjetta luumunlehdille,
jotka kuvassa näkyy, voin lisätä ohjeen tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti