sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Lemon Cheese Cake

Lemon Cheese Cake on sitruunainen versio perinteikkäästä paistetusta juustokakusta. Juustokakussa monesti käytetään kyllä makuaineena sitruunaa, mutta vain hitusen verran. Onnelan juustokakussa saa sen sijaan sitruuna maistua ja johdattaa ajatukset ihanan raikkaisiin kevätleivonnaisiin!

Tavallisesti juustokakku nautitaan marjakastikkeen kera, mutta itse laitoin kaveriksi reilusti lakkahilloa. =)


Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
250 g sitruunarahkaa
150 g tuorejuustoa
½ dl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
3 munaa


  1. Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut
kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi.
 2. Painele taikina halkaisijaltaan n. 24 cm
olevaan irtopohjaiseen vuokaan, jonka
pohja on vuorattu leivinpaperilla.
Vuokaa ei tarvitse voidella.

Muotoile taikinasta reiluhkot reunat.

Anna pohjan levätä kylmässä n. 15 min.

 3. Sekoita täytteen ainekset, lukuun ottamatta
valkuaisia, kulhossa tasaiseksi massaksi.


 
 4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahto sitten varovasti nostellen
muun täytemassan sekaan.


 5. Kaada täyte pohjan päälle.

Jos haluat, leikkaa ylimääräiset reunat 
pois.


6. Paista juustokakkua 175 C:ssa
uunin alaosassa, n. tunti, kunnes
se on kauniin ruskea pinnaltaan.

Huom! Juustokakun voi mainiosti valmistaa
edellisenä päivänä, se vain paranee saades-
saan hieman vetäytyä. Säilytäthän kakun
jääkaapissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti